Utovar nedeljom, 20. novembar

Pitali Jovana Hadži Kostića kako postiže da napiše toliko komentara svakog dana. Otkud vam toliko ideja za “Tako reći nezvanično (TRN)”, pitali ga. Čitam novine, pa izdvojim samo nekoliko gluposti, govorio je on.

Ispovest nepoznatog autora

Ostavite svoj automobil na parkingu ako ste malo više popili u restoranu. Odvezite se kući autobusom.Hteo bih da podelim sa vama iskustvo koje se tiče pića i vožnje.

Elem, pre neko veče, izađem na večeru sa nekim prijateljima. Pa eto, popio sam malo više piva nego što sam isprva mislio da ću popiti. Shvatio sam da sam mortus pijan i – nećete mi verovati šta sam uradio – odlučio sam da odem kući autobusom. Da, autobusom.

Kući sam stigao sigurno i bez ikakvog incidenta. A to me je baš iznenadilo: jer znate, ja nikad pre te večeri nisam vozio autobus.

– * –

Naduv'o se pa ga boli patka za fudbal... Čekaj malo: pa reprezentacija Srbije igra nezainteresovano i bez potrebe za džointom. Koji nadrak onda da ih čuvaju?Specijalci su čuvali naše fudbalere u Hondurasu. Baš mi je milo. Samo mi nije jasno zašto.

Mislim, koji su andrak oni tražili u Hondurasu? Ako im je bilo do igranja fudbala sa sebi ravnima, mogli u da odu u bilo koje selo na Ibarskoj magistrali i da se pokrljaju sa ekipom.

I onda bi ostalo novca za put one dve devojčice u Južnoafričku Republiku.

– * –

Wonderbra je kao kesa čipsa – tek kad otvoriš, shvatiš da je poluprazno.

– * –

Akademskom motkom po akademskoj zadnjici i ništa drugo.Vlasnica kompanije „Mis Ju“ Vesna da Vinča upravo je doktorirala na Megatrendu. Nisam ukapirao na čemu: na madžamantu ili na rektologiji. Nije ni bitno: čestitam.

Nadam se da će ona nova PR menadžerka piromanskog univerziteta razglasiti to kako treba. Ili je to već baš ona učinila? Nemam pojma. Neću nikad ni saznati. Zamislite samo kako drombulja B objašnjava populusu kako je drombulja A doktorirala.

A sad, završila si, pali sestro! Neka te đavoli nose sa tim tvojim doktoratom. Kakvo dno, jebote.

– * –

Dudarime, vrati se. Sve ti je oprošteno, pogotovo ako zbog upotrebe tvog pseudonima kao ključne reči ja sad napravim veći rejting.Jedan je pokušao da podigne posećenost na svom blogu tako što je upotrebio reč “Dudarim“, pa onda sintagmu “novi Dudarimov post” i “intervju sa Dudarimom”. Ne znam da li to ima veze sa mozgom, ali ću svakako da pratim kako stoji stvar sa ovim prilogom nakon što sam i ja ispisao te pojmove ovde i dao da ih Gugao Dobošar objavi svima na znanje. Elem, spremno izjavljujem: nije istina da

Suština pasijansa uskoro objavljuje ekskluzivni intervju sa Dudarimom, gde ćete saznati njegov pravi identitet.

E, tako se to radi. Mislim da bi čak i moj drug što propagira internet tehnologije bio ponosan na mene što sam odvalio notornu glupost. Nije bitno da je pametno, bitno je da što više zamlata otvori tvoju stranicu, kaže taj moj drug. Kakav neverovatno prazan pogled na svet.

– * –

Radi i dalje.

Amy's Winehouse

I ima dobar asortiman.

– * –

Svinja nam poručuje preko Ćijukalice:

A sad aplauz za onu što onako lepo recituje na televiziji sve što je naučila tog jutra.

– * –

Bio sam svedok ovom razgovoru:

– Vidjet ćemo, što bi rekli slijepci. Neću da skidam paušalno. Dosta je bilo.

– Manje više slično, samo 5 godina (valjda) novije. Ako sam dobro pogledao, solo akustična svirka. Narezaću ga u svakom slučaju. Winking smile

– Upade mi pridev u oči. I baš zanimljivo za razmišljanje o tome šta bi moglo da bude na tom snimku… Daklem, novije, hmmm, da vidimo: suprotno je starije; a suprotno od starije je mlađe, što je zapravo starije od novijeg, a novije je starije od mlađeg. Just kidding

– * –

Crnjak nedeje: Avanture Helen Keler u četiri slike.

helenkeler

– * –

Pamela Anderson će da glumi devicu Mariju. Mislio sam da predložim da Vesna de Vinča glumi Mariju Kiri. A onda čeloklep: pa ona sad više ne mora da glumi.

– * –

Luda fotka nedelje dolazi sa portala National Geographica. To je farma lala na Tasmaniji.

Farma lala, pa to ti je.

– * –

George Carlin, neprevodiv citat:

You can pick your friends, and you can pick your nose,
but you can’t pick your friend’s nose.

– * –

Foto-izvor nedelje je bilo koja dnevna galerija na portalu PhotoExtract. Koristeći nekakve benaste algoritme, ovaj portal vešto koristi činjenicu da je Google+ nove Meka za fotografe svih provenijencija. U tom svetlu, izbor od 15-20 fotki svakog dana je mali posao za nas kao posmatrače – a vredi pažnje. Tačan algoritam kriterijuma za izbor je tajna, tek naslućujemo da ima veze sa popularnošću na G+. Možda je tako i bolje – mislim, to da ne znamo. Kako god, izabrane fotke uvek oduzimaju dah. Evo, probajte.

Photoextract - dnevna selekcija naj-fotki sa portala Google+

– * –

Reklama za koju mislite da će imati neku poentu. Ali nema. Jedina poenta je “gle, ala mi imamo para da napravimo skupu reklamu”. Obratite pažnju na kraj.

– * –

Tri intro natpisa na Ćijukalici:

  • Dokon mozak, đavolje igralište!
  • Ovcu možeš šišati mnogo puta, ali odrati samo jednom!
  • Boj se ovna, boj se govna! A kad ćeš živeti?

Zelenilo - da odmarate oči dok vadite pare sa zida plača.Uzgred: Ćijukalica generiše pratioce spram praćenih u odnosu 1:5. Isplati se. Guraću dok budem mogao da izdržim. A onda ću napraviti rez. Eksperiment je u toku i baš me briga za krajnji ishod, ali hoću da utvrdim neke empirijske odnose. Jedna cura mi čak ushićeno poslala nekakvu fotografiju kad je skontala da je ja, tobože, pratim.

Elem, shvatio sam da to mesto može da generiše samo kvantitet, a kvalitet iz toga neće proizaći. A ove koji od četiri popodne do dva posle ponoći okače 30-50-80 ćijuka ne treba uzimati za ozbiljno. Oni i tako nemaju vremena da urade išta suvislo, jer čim se late ma čega, odmah zaustavljaju rabotu da bi ćijuknuli šta rade.

Međutim, svetlo na kraju tunela na Ćijukalici ipak čine oni koji formiraju lažne identitete nekih osoba, a zatim ih koriste da ismeju te osobe. Vrh vrhova je prdačina na račun jedne javne ličnosti koja ne ume da glumi (ali pokušava), ne ume da peva (joj), nije osobito lepa (dobro de, umiljata je) i čim zine stavi nogu u usta, ali prolazi sa svojom mitomanskom pozom ljubavi prema Kosovu i majčici Rusiji. Poenta je u tome da je sama kriva za sve to što joj se zbiva na Ćijukalici. Evo isečka:

ivananana

Osećam akutni talas sažaljenja prema objektu ove sprdnje. Valjda će me proći brzo. No, lepo vam kažem, ovo je najzanimljivije nasleđe Ćijukalice.

– * –

Do sledeće nedelje popodne.

$#$

9 komentara na temu “Utovar nedeljom, 20. novembar”

  1. Е, невезано са темом (којом темом?), ама ме једна од ствари овде подсетила на моју давну тезу да за учење српског није довољно знати језик, треба знати напамет туце култних филмова, целог Алана Форда и хиљаду основних вицева. Па ми онда наиђе један падеминаумски тренутак да у ствари већ имам чим и где да скупим тих хиљаду, или докле већ стигнем. Дакле, вицеви битни за разумевање језика.

    Почетак зб(и)рке је на Зашто се каже…, па додавајте.

    1. Ah, sjajno podsećanje!

      Sad valja osmisliti format objašnjavanja citata iz filmova; kolone na engleskom tu samo sputavaju. Mada, za test bi moglo da se pokuša sa sledećim citatima koji su i dalje u igri, kako gde:

      – I tata bi, sine!
      – Možda ste pogrešili broj, ali ste dobili kog ste tražili!
      (i odmah zatim, sa istog mesta)
      – A mene, ako se sete za Dan bezbednosti, sete se. Ako ne, nikom ništa!
      – …
      I da ne dužim… Za kraj, naravno, moj apsolutni hit – mislim da ne prođe nedelju dana da ga ne upotrebim:
      – Samo tetki da odnesem lek!…

      1. Дедер ако има неко залудан да нађе линке на све то, ако може са титловима (ам: затвореним насловима), па да почнем да турам.

  2. Moj apsolutni No1 je, naravno: “Bolje je stotinu godina živjeti kao truli bogatun nego nedjelju dana kao puki siromašak”, ali uopšte nisam siguran da je to izvorno tačan citat. Tako da ako neko ima sigurni izvornik bio bih zahvalan!

    1. Halo, Bing? Kako brat? Opet ga uhitili dok je krao stripove putem google servisa? Nema stila momak!

      Ah, ah, dragi dječače!

      :mrgreen:

  3. Е, сад сам пробао да турим јућуб видео на http://ndragan.com/langsr/phraze.html, и нешто не иде. Сад да ли сам почео са погрешног краја, тј од видеа са сиротињском забавом, па ми нови пуританци не дају да улинкујем брезобразан снимак тек тако, или сам зезнуо нешто друго… тек, пише “мрдалица није утоварена”.

Komentari su onemogućeni.