Utovar nedeljom, 4. decembar

Pa dobro, kakvo je to pitanje? Naravno da ovo prikupljam cele nedelje.

U ponedeljak je umro Tonči Provala. Za njegova vakta sam prvi put u životu uštedeo neke pare. Posle njega, ušteđene pare sam potrošio na bakaluk. Tako da se sve svodi na perpetuum mobile: nemanje je večita kretnja.

– * –

Intro na Ćijukalici:

Ja ne svetlim. Ja sevam.

– * –

Tekst na fejZbuku:

Projekt Menadžer – osoba koja misli da devet žena može napraviti jednu bebu za mesec dana.

– * –

Čiji, veliš?Citat nobelovca Daniela Kahnemana iz knjige “Thinking, fast and slow“:

Pouzdan način da navedete druge da veruju u izmišljotine jeste često ponavljanje. Osećaj prepoznavanja se ne može lako razlikovati od istine.

– * –

U četvrtak ujutru se pokazao virus koji je inkubirao… Koliko ono beše, pet do sedam dana? Virus mora da se sačeka da se istutnji; leče se samo simptomi. Da vidim: neko đubre na bazi paracetamola, kapi za nos, sisaljke za ždrelo. I jedino što mi pomaže protiv glavobolje, kafetin. I nalivanje toplim napicima. I utopljavanje. I vrag da me odnese ako znam zašto nisam napravio šerbet od vruće rakije. Pa još da ga flambiram i da napravim fotku meseca.

Uglavnom, nisam navikao na ovakve situacije i nisam se osećao ugodno. Sve mi se nekako krivilo pred očima.

A možda i prestane posle nekog vremena? Ko bi to znao da kaže.

A možda je i vreme da menjam monitor. Vrag će ga znati.

Uglavnom, ode ceo vikend u ležanju koje mi nije ni najmanje prijalo. Hteo sam malo da izađem da proteglim noge, ali… Eh.

– * –

Zanimljiv pokušaj, čak deluje da je koherentan: rasvetljavanje dvanaest čuvenih mađioničarskih trikova. Čitaj ovde.

– * –

Nije loženje: nađi mačku.

Negde na ovoj slici, nalazi se i jedna mačka... Hoću da kažem, VALJDA JE samo jedna.

– * –

Muzički intermeco, da se odmorite posle teške pretrage.

– * –

Pet alkoholnih pravila:

  1. Tekila menja ljude.Otvorena kafana je opasno mesto. Imaj poštovanja.
  2. Votku je moguće mešati sa bilo čime. Najbolje sa još votke.
  3. Tekila menja ljude.
  4. Ako ste napravili neku glupost, nemojte reći da ste popili. Osim ako niste popili.
  5. Ako je još uvek ružna posle sedmog piva, vreme je da odustanete.

– * –

Oću! Neću! gusala, masala!... E, vala 'oćeš!...Uglavnom nije dobro ako se previše premišljate. Mogli biste usput otkriti kakvi su ljudi oko vas. A po pravilu, to saznanje je neprijatno. Kada biste našli vremena da pokušate i ovako i onako, shvatili biste da nema neke velike razlike. Zato, ne oklevajte. A što onaj reče: kroz dvadeset godina se verovatno nećete kajati ni zbog jedne stvari koju ste uradili; ali sigurno ćete se kajati zbog svih onih stvari koje niste uradili.
I zato: ili se ne penjite na tu platformu ili skačite.

– * –

Besplatna knjiga u kojoj se opisuju razne tehnike i pristupi u fotografiji. Perfektni primeri. Vredi svake sekunde provedene u čitanju.Što je džabe, i Bogu je milo: ako vas zanima da napredujete na polju fotografije, idite na posebnu stranicu na sajtu PhotographyBB.com i preuzmite besplatnu knjigu koja se tamo “prodaje” za dž. Prođite kroz procedurtu “kupovine” i  dobićete link za skidanje knjige “Craft & Vision”. Sjajno štivo za prelistavanje.

A kad ste već na tom sajtu, pretplatite se i na odlični a besplatni e-časopis o fotografiji. Jedan PDF mesečno, ima šta da se pročita, ne oklevajte.

– * –

Nađi mačku. Ni ovde nije loženje.

Negde na ovoj slici, nalazi se i jedna mačka... Blabla...

– * –

A da vi ipak potražite novi monitor?

A možda i prestane posle nekog vremena? Ko bi to znao da kaže.

– * –

"Kondom u svaki dom" i kako ono beše druga parola iz 1986...Jes’ da je prošao onaj dan propagiranja svesti o AIDS-u, ali nikad kraja ludim reklamama. Upozoravam da klip ispod ovog linka nije za maloletne. Ili bar nije za osnovce.

– * –

Do sledeće nedelje.

$#$

6 komentara na temu “Utovar nedeljom, 4. decembar”

  1. “Pouzdan način da navedete druge da veruju u izmišljotine jeste često ponavljanje.”

    Испитивали нешто на деци да сконтају колико пута је потребно да се понови да би им остало. И дођу до броја осам.

    Ко би рекао да је Гебелс користио бинарни запис.

  2. Прву мачку нашао за десетак секунди. Другу мачку за десет минута… пре неки месец, кад сам ту фотку видео први пут. Утисак је био да док не спазиш мачку, никако ти неће бити јасно где ту има мачка, а после да није могуће да си могао да је не приметиш.

    Међутим, цврц. Данас нема мачке на том другом снимку, мада смем да се кладим да је то до у пиксел (мушко од пиксле) исти снимак као прошли пут.

    1. Mogu da ti kažem dve stvari:
      1. Mačka je tu.
      2. Pošto je matična fotka bila veća, pazio sam da ne izazovem smanjenje vidljivosti tako što bih smanjio samu fotku. Umesto toga, izrezao sam je na potrebnu širinu (nije bio neki gubitak).

      Inače, za tu drugu mačku mi je trebalo par minuta, ne sećam se tačno – ali sam uspeo. Oko one prve mačke sam se namučio, vala baš pošteno.

      I potvrđujem: u oba slučaja ispade: kako nisam video?…

      1. Нашао сад из цуга другу мачку.
        Тако ми и треба кад се ослањам на памћење, па гледам на погрешно место. Требало је само да као гледам а онда крајичком ока уочим.

        А требало би да сам се већ навикао да уочавам мачке… она једна од прошле године је ове године омацила дванаесторо, из двапут (4 у мају, 8 у септембру). Задржали смо једног из првог легла, а из другог… теслимили смо колико смо успели да похватамо, остала још два 🙂

    1. I koleka s posla danas. Mislio sam da me loži k’o obrenovačka treća smena, dok mi nije stvarno pokazao. Ne znam da li da mu verujem da slike nije video ranije… :

Komentari su onemogućeni.