Zimski raspust bez snega…

… u evropskom velegradu.

Primetan je pad vozila koji saobraćaju u Beogradu. Takovskom ulicom, na primer, sa kojom imam skoro svakodnevni kontakt, i u jutarnjem “špicu” se glatko prolazi.

Sledeću pesmu posvećujem vozaču autobusa GSP-a koji je višekratno uspevao da podigne sve putnike-starosedeoce sa sedišta galopirajući niz Takovsku. U popodnevnom špicu…

9 komentara na temu “Zimski raspust bez snega…”

  1. Низ Таковску око 15:30, уз Таковску и низ Кнеза око 13:00, супер, клизило ко ћалетова ракија из прошлог века. Ал’ зато уз Кнеза, јебо их бог, наређали су бар једно 20 тролејбуса, са све упаљеним дисплејима страга, и ниједан не мрда. На бар четири места, од оног најнижег дела па све до горе, су били паркирани у десној траци, где по два, где по 4-5 у групи, и још приде оно што су на својим тракама, то да не рачунам.

    Јел’ то тако сваки дан, или је данас био онако, необичан дан?

    А што само ишао баш туда баш тада? А изеш га, натркечили тај Београд између Бечкерека и Сурчина, нит’ прескочити нит’ заобићи. Нема везе, прошли смо некако, и сад имамо госте :).

    1. Јел’ то тако сваки дан, или је данас био онако, необичан дан?

      Bemliga, i ja sam bio (malkice) zatečen. Za ove dve nedelje je to drastična gužva, a za normalnu radnu nedelju je i to normalno… 🙁

      Leti, na primer, 23-ojka relaciju od Karaburme do Sajma pređe za manje od 25 minuta (u špicu; kroz Takovsku, naravno), a u normalno vreme ni 45 minuta joj nije dovoljno.

    2. Biće to delijska katarza, kad Kinezi zgotove taj most, pa kad pređemo direktno iz Banata u Srem. To do sad kanda nije bilo, a kad bude… Biće razloga za veselje.

      Ono jes’ – kad urade taj most, ima da splasne pritisak i na Takovsku. A Zemunu ima da presedne. Al’ to već nije moja briga 😉

  2. А ша да им радимо кад још нису смислили нешто да саобраћај с панчевачког моста некако безболно спроведу до аутопута, него мора баш шором средом па кроз центар, немаш много да бираш. А баш сам данас нешто мислио како би било згодно да негде у том ча-ча-ча крају само скренем десно и заобиђем целу ту гунгулу. Оно, није ми било нешто тешко да четрдесет пута крећем узбрдо, ал’ дојади то. И замара.

    Ал’ тај снег би баш могао. Зет због снега дошао. Тамо у Вирџинији најјаче што има је мећава од 20 цм којој треба цела три дана да се отопи, а и та наиђе једном у осам година, па дошао овде да доживи. И сад ме баш срамота… а да ми је бар фртаљ лањског снега па да се испрсим (и увалим му лопату, кад је већ љубитељ бијелог говнета).

  3. А баш сам данас нешто мислио како би било згодно да негде у том ча-ча-ча крају само скренем десно и заобиђем целу ту гунгулу.

    Pa, mogao si. 😉
    Iz K-.Miloša se (u neke ulice) može skrenuti desno (samo pre Nemanjine), pa lagano prema Slaviji. Na primer, skreneš desno u Višegradsku, pa iz nje u Resavsku i na trećoj raskrsnici desno u Birčaninovu. Nemanjina se potpuno izbegne ako se prema Slaviji skrene tek u Deligradskoj (jednosmerna prema Slaviji). Iz Slavije Beogradskom, pa Starine Novaka i Zdravka (p)Čelara prema PA-mostu. Provereno mnogo lakši/brži put.

    1. Ча-ча-ча крај је Борча-Овча-Крњача… а десно кад се иде од Зрењанина… па онда преко тог кинеског моста, ако га за мога возачког вакта уопште направе.

  4. Ako se ne varam u toku je raspust, bar je ovde u Pancevu. Ko je sa porodicom planirao da ide bilo gde taj je sad van grada. Videcemo nasta ce sve da lici posle 16og.

  5. Ako se ne varam u toku je raspust

    I ti si pročitao naslov priloga!? I ja. Baš super! 😉

    Videcemo nasta ce sve da lici posle 16og

    Ih, Amonime, na šta će da liči – na sebe do pre 30-og decembra… :
    I tako sve dok ne padne kiša; tad će da se pogorša… 🙁

    1. Не, бре, то је тако у Панцеву. У Панчеву је сасвим другачије.

Komentari su onemogućeni.