Ne propušta priliku

Citat dana dolazi od onog ko je toliko slušao Toma Waitsa da mu ni četrdeset bootlega ne bi teško palo neće teško pasti; od onog koji je doživeo da životni san pretvori u javu, sve u žutom okviru; od vrednog đaka koji svoje štreberske ocene objavljuje sa velikim stilom i osmehom koji osvetljava prostore; od pritajenog umetnika čiji talenat za multimedijalnost će kad-tad izaći na površinu; od momka u duši, inače prvog autora Suštine pasijansa koji je saznao u čemu je razlika između gole belkinje i gole crnkinje.

 

Grba ima taj napadački instikt°,
ne propušta nijedan volej, pa makar to bio autogol!
Igor Rill

 

Momci u duši, inače sve autori Suštine pasijansa. Photo by Teodora Aleksić

Trebalo je primetiti i uhvatiti trenutak i uživati u njemu. Sve to je bilo moguće zahvaljujući perfektnom danu kakav je opevao Lou Reed i perfektnom društvu kakvo ne postoji u drugom kontekstu.

– * –

Život je lep. Život je tako dobra stvar da ga treba ponekad i upotrebiti. Glagol koji pravilno označava vršenje istog (u vezi sa životom a u smislu življenja) glasi “živeti”.

Da li si danas živeo?

 

__________
° Citat je redigovan sa upamćenog na tačni. Nedostajao je uvodni deo “ima taj napadački instikt“. Tnx autoru citata na ispravci.

8 komentara na temu “Ne propušta priliku”

  1. koji je saznao u čemu je razlika između gole belkinje i gole crnkinje

    Saznali smo danas još podosta činjenica. Specifične anatomske odlike žiteljki Siera Leonea (Afro-Afrikanke, jel’ se tako sad korektno kaže?), kako se ukus soka od ruže ne zaboravlja ni posle 30 godina, zašto Linux administratorke ne mogu zaustaviti pomahnitalog PPT ovisnika, koji je pravilan izraz kada nisi ni pijan ni trezan, i mnoge druge stvari koje je priroda uredila.

    Ako sam zaboravio nešto, dopunite me 🙂

    1. Naravno da si zaboravio.

      Zaboravio si da privedeš Juna _____ ___ ________________ __ ______ na Suštinu pasijansa.

  2. Mi “ostali” smo saznali da ste Vi razmenili ovoliku gRomilu nepotrebnih informacija koje su vas u dotičnom momentu neobično zabavile i učinile život lepšim dotičnog, već lepog, dana. Pa još kad se sav taj džumbus umoči u vino…

    Da l’ sam danas živeo? mhm, …ahm, ja, …da, da… Živeo-li!

    1. Čegbre malo, stani.

      Nisu to bile nepotrebne informacije. One su bile potrebne, u tom času i na tom mestu.

      Nego se može reći da su to bile beskorisne informacije :mrgreen:

  3. D-fence:
    odi mi ga j… ako su “bile potrebne, u tom času i na tom mestu” onda su iste na tom mestu i u tom času korišćene tj. “bile korisne”, što vraća diskusiju na napadački instinkt sa (skoro izvesnim) rezultatom jednog kamikaze. I bla-bla-truć-…
    Nudim remi: “informacija nepotrebnih za ostali neprisutni auditorijum”. 💡

  4. Колико видим, било вам је лепо… а било је и мени. Провео дан са породицом, напољу, мало уз логорску ватрицу, у активној рекреацији. Тј крчили простор за пластеник, палили коров, копали још стаза за између леја, развлачили сламу, фарбали лукове за тај пластеник, ископали још неколико пањева од старе лозе, и приде сам од подне до шест био без кошуље, дакле двитамина колико ти душа иште. И легао пре десет, устао пре пола седам. Као нов.

    Од вишка информација имам мањак. Не знам да ли је текућа мачка на башти иста она синдикална од прошле године или је од потомства (пепељастосива, дакле пепељуга, дакле Cinderella… Cindy… CindyCat :)).

Komentari su onemogućeni.