Jedna na dan (149): 27. avgust 2012. (ret.)

A sad beleška sa manje-više pravog fotoreporterskog zadatka…

Odbojkaški klub invalida “Feniks”, sa kojim imam aktivne veze već neko vreme u svojstvu vebmastera i foto-dokumentatora (kad god se ukaže prilika za to), organizovao je treći međunarodni turnir “Kup Srbije 2012” u Kikindi. Kako i dolikuje pametno smišljenim javnim aktivnostima, sazvana je konferencija za medije na kojoj su predstavljene aktuelne aktivnosti OKI “Feniks” i planovi povodom turnira.

Dok je trajala priprema, uočio sam dve zastavice kluba na stolu, pa sam se setio da bi mi moglo biti od koristi budem li uskoro redizajnirao stranice sajta (uh… još jedan važan posao bez zadatog roka; spisak je duuuuug). Brže-bolje sam napravio aranžman i štriknuo dva-tri puta pre nego što je nastala gužva. Igrajući se u postprodukciji, izveo sam ovo:

Jedna na dan, 27. avgust 2012: Zastavice OKI "Feniks"

(vidi veću fotografiju)

Fotka je bila tamnija nego što treba, što je bila posledica toga da sam podesio rad fotoaparata na uslove koji će važiti na konferenciji, pa nisam to hteo da menjam zarad ovog pokušaja. Na kraju čak ispade dobar trik nakon što sam dodao vinjetu.

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up Poslužiće mi dobro…

No, reč pride. Pointing up

Moram da podsetim da ja reč “entuzijazam” uglavnom smatram uvredljivim eufemizmom za drsko opravdanje da se nešto što bi trebalo platiti odradi bez ikakve materijalne ili moralne satisfakcije. Izraz je dospeo u tu sferu negde u vreme poznog socijalizma i pretekao je iz navike u kolebljivom tranzicionom društvu sa istim ciljem: da onaj ko treba da plati izbegne tu obavezu. Black Sheep

E, moji prijatelji iz OKI “Feniks” jesu entuzijasti, ali ovog puta reč “entuzijazam” ima isključivo pozitivnu konotaciju, jer reč je o čistoj ideji bavljenja plemenitim sportom u kom nema velikog novca koji izaziva sva sranja koja možete primetiti u “velikim” klupskim sportovima (tačnije: nema nikakvog novca). Ovi ljudi možda i deluju odveć tiho, ali oni nisu nespremni za iskušenja koja redovno trpe i imaju jasnu viziju šta treba da dostignu. Tiha voda breg roni, kaže naš narod. Storm cloud

Tako se i pokazalo – ta konferencija za medije se pokazala kao pun pogodak. A eto, i ja sam tu neki mali šraf (i ponosim se time, iskreno) koji doprinosi da se reč o sedećoj odbojci i o radu OKI “Feniks” širi. Lightning

5 komentara na temu “Jedna na dan (149): 27. avgust 2012. (ret.)”

  1. – Fotka je prava, trebalo je izvući modernistički detalj koji će sakriti rustikalnu i nostalgičnu atmosferu dotičnog ambijenta!

    – Sajtovi mnogih značajnijih, većih i jačih institucija nemaju ni upola ažurnosti, ni inventivnosti koliko ga ovaj ima, tako da se mora poZZdraviti i angažovanje webmastera & fotosekcije, pa neka bude i dvojezične literarne sekcije. A ako nešto čeka – onda mora da čeka kao niži stepen prioriteta.

    – Nagradno pitanje glasi:
    Da ste ikada čuli za tim (osim OKI Feniks) koji se u istoj sezoni takmiči u nacionalnim prvenstvima tri države?
    Prvi ko dostavi tačan i argumentovan odogovor dobija vaučer za safari …
    … na lavove & jelene 😉

    1. Kad smo kod foto-kino sekcije, priznajem fotka je sjajna.
      Što se tiče nagradnog pitanja, probaću zbog Jelene da je osvojim, mislim nagradu. Dakle: Partizan.

      1. Možda je odgovor čak i tačan, ali čekam argumente. ❓

Komentari su onemogućeni.