4 komentara na temu “Vreme je za malo više vremena”

  1. Slaba je to debata ako ću i ja da zagovaram ostavljanje na letnjem vremenu. Sad mi je zlatni sat oko 4 popodne, znači nema više slikanja zalaska sunca radnim danom do kraja marta 🙁

  2. То спасавање/штедња дневног светла је поприлична глупост. Можда је некад имало смисла, док је осветљење било некакав јачи потрошач струје, и док су Амери гасили светла кад полегају. Данас су ове цевуљаге и ледовке много мање жедне, а остало што се пали кад се устане је све много захтевније – тостује се лебац јер се продаје влажан, кува се кафа, клима се пребацује на дневни режим – и нема неке разлике у томе да ли је напољу мрак или није, свеједно се пали. А и ти Амери, остављају бар спољна светла, и почесто и кухињско, да раде целу ноћ. Спољна као због лопова (а и зато што су улична ретка и далека), а кухињско за случај да пожеле да добауљају до фрижидера онако буновни. С друге стране, пошто ноћ преко лета касно стиже, вечерњи живот се померио на доста касније, па и сва она струја која се на то троши сад залази дубље у ноћ.

    Уштеда је, дакле, сумњива, а с друге стране имамо потрошњу на све оне чукарце, срчке, гостовања по болницама и ине друге незгоде које се дешавају у она два понедељка годишње, кад се људима поремети ритам.

    И приде компликацију око тога што неки не прелазе, а неки пак прелазе у различито време (северна Америка гази са летњим временом по једну недељу дуже на оба краја). Баш сам се питао на шта ли личи авионски ред вожње те ноћи, кад се сат помера од зоне до зоне.

  3. Nekad davno o ovome nismo raspravljali. Što napisa jedan od korisnika ovog bloga: “iz onog doba kad je vazduh bio čist, seks bio prljav, pivo imalo ukus piva, a popularnost se sticala umesto da se kupuje”, e još iz tog doba, ovog vremenskog pomeranja nije bilo, te molim nadležne das nas više ne vremematletiraju.

Komentari su onemogućeni.