Obrada u 13: Šume izlazećeg sunca

Prikrada nam se Prvi Januar, dan sistematskog nerada. Želim vam da ga provedete što horizontalnije možete, kad već ja to neću moći – mada ne žalim, moj vertikalni razlog ima četiri godine.

U čast nadolazećeg praznika, danas imam ogromno zadovoljstvo da vas počastim lakrdijom Ramba Amadeusa, mešavinom partizanskog klasika Po šumama i gorama, i legendarnom The House of the Rising Sun, izvedenom u KUD France Prešern 1998. godine.

Pojedinačno, The Animals su od The House of the Rising Sun, narodne pesme, stvorili tinejdžerski megahit, dok je Po šumama i gorama partizanska pesma i kao takva trenutno van fokusa.

No, Rambo Amadeus i njegov spektakularni prateći bend svakim svojim nastupom čine više od pukog izvođenja: pod kožu se uvek uvlači sjajni osećaj da je život lep, a neživot nelep, te da je bolje živeti nego ne živeti, a to upravo zato što je život lep, a neživot nelep.

Zato, Rambu i družini uvek pet zvezdica, živeli! Smile

6 komentara na temu “Obrada u 13: Šume izlazećeg sunca”

      1. Samo napred! 🙂

        Preslušaj ceo album “Bombardiranje Srbije i Čačka”, potpuno je lud!

  1. Bivši svjetski mega car (a sada kilo-car, od momenta kad je odlučio da bude “environment friendly”) je verovatno prvi čovek koji se na Evrosongu pojavio sa politički angažovanom pesmom, a zamalo i sa magarcem.
    Uspeo je da spoji:
    Can touch this & Hej, vojnici, vazduhoplovci (pesma o nadređenom);
    Riders on the storm & Get on up (egoistična);
    Volim žene & Smoke on the water (oda roditeljima);
    O-a-je & Kalinka (fundamentalno poučna pesma);
    Kraftwerk & Miroslav Ilić (o napretku tehnologije);
    Crnogorsko oro & Rave party (igrajmo svi);
    itd.
    Siguran sam da nema toga što taj čovek ne bi mogao da spoji! 😆

Komentari su onemogućeni.