Budi čovek

Danas su se stvari odvijale k’o na filmu. Sve neke gluposti koje je prekidala zvonjava telefona, smučilo mi se. Jedva sam dočekao da opadne tenzija i da na miru pogledam šta ima novo u svetu muzike. Neću valjda da čitam dnevne novine, tu nema ničega novog niti će čega biti, za duže vreme.

Krenem da obilazim uobičajena mesta koja se bave novim muzičkim izdanjima i pažnju mi privuče komentar jednog od novih albuma u kome recenzent hvali autora kao “malog Springsteena”. Opa, bato, odavno tako nešto nisam pročitao, može da bude zanimljivo. Recenzenti znaju nekada da preteraju u svom oduševljenju, nekada bezobrazno lažu, a sa mnogima ne delim mišljenje – odavno sam naučio kome mogu da verujem.

A najviše verujem sopstvenim ušima! Sarcastic smile

Kako sam se već upecao na žvaku, odmah kresnem Cevku da proverim o čemu se tu radi, jer za čoveka nikada u životu nisam čuo. Sačekaju me neki moj ispisnik & krupna plavojka na kojima se vidi pređena kilometraža & veliko iskustvo, a ono što isporučuju ostavlja utisak. I taman kada sam pomislio da nije loše da istražim još malo, napišem nešto i da zajedno, ovde, podelimo utiske, bacim okce malo udesno, tamo gde Cevka pokušava da pogodi šta si hteo da pronađeš i nudi slične ugođaje. Pažnji mi privuče neki nepoznat tip & Mary Black, jedna od mojih omiljenih pevaljki za sva vremena. A kada je ona posredi, uvek imam vremena, pa kliknem na klip da perucnem uši & relaksiram živce posle napornog dana. Sa njom je uvek tako.

I dok vozi današnja pesma, nikako ne mogu da se otmem utisku da znam ovog tipa koji nastupa sa njom. Možda imena ne pamtim najbolje, ali face teško zaboravljam. Doduše, malo je oronuo, ali ni ja nisam više u cvetu mladosti.

Gugao je bio predusetljiv i trenutno mi osvežio pamćenje, te sam sa olakšanjem konstatovao da nisam načisto izlapeo. Shane Howard nije do sada direktno pominjan na stranicama Suštine pasijansa, ali je autor pesme o kojoj sam već pisao pre nekoliko meseci, a koja je nekada dobro prodrmala Australiju.

Da budem iskren, mislio sam da se davno penzionisao i da se bavi nekim sasvim običnim poslom. Zeznuo sam se. Shane je, u međuvremenu, nanizao tuce albuma i važi za jednog od najboljih australijskih songwritera, što ova pesma lako potvrđuje. Ako vam se dopala, pogledajte malo i njegov sajt, očito je reč o zanimljivom i talentovanom čoveku čije aktivnosti nisu vezane samo za muziku.

– * –

A “malog Springsteena” ostavljam za neku drugu priliku, prvo moram nekoliko puta da preslušam taj novi album. Fingers crossedRolling on the floor laughing