Čarobno jutro

Kako je sezona slava u punom jeku, postaje sve teže nositi se sa njima. Raznih đakonija & dobrog društva nikad dosta. Ali šta ćemo da radimo sa jutrom posle njih? Hranu je relativno lako izbaciti iz organizma.

Sa maliganima već ide malo teže. Confused smile

Svako od nas ima razrađen način sopstvene detoksikacije. Srećan sam što sam rano naučio da pijem – dve Nesice ujutru umesto jedne efikasno srede stvar i prizovu me pameti. Sada, kada mi se glava razbistrila, mogu da radim šta hoću.

Šetnja mi se čini najboljom varijantom. Dan je sunčan, iako prohladan, pa već posle par stotina pređenih metara počinjem da osećam kako mi se baterije ponovo pune. Srećan sam što nema ekrana ispred mene i po ko zna koji put se uveravam da je lepota življenja u jednostavnosti.

Kao i obično, sluške su ušima dok hodam, a muzika teče nesumično. Plejer kao da zna šta da mi pusti. “Silver Morning After” je jednostavna pesma od dve strofe koja govori o jutru posle onoga. Ne mislim o tome, pred očima su mi slike Laurel Canyona, a uši mi miluju zvečeće gitare & višaglasno pevanje. Ređaju mi se asocijacije na The Byrds, Buffalo Springfield, Flying Burrito Brothers & Gram Parsons, kao i mnoge druge muzičare koji prizivaju duh nekog davno prošlog vremena…Beachwood Sparks (2000)

Beachwood Sparks su uspeli da to vreme restauriraju. Kada imaš dobre uzore, teško je da pogrešiš ako imaš talenta. A oni ga imaju. Njihov debi album uspešno nastavlja na mestu gde su stali pomenuti velikani –pesme su im spretna mešavina kantrija, roka, psihodelije i anđeoskog višeglasnog pevanja koja pleni nepretencioznošću & šarmom.

Idealna za jutro posle… Hot smile

Komentari su onemogućeni.