Otkačen

Followed you down to the end of the world
To wait outside your window
In the Heat of the rain I would call your name
But you just pass me by

O sledećoj pesmi će se još pisati, jer aktuelna je tek par dana…

Svi koji su ispratili muzičke devedesete znaju za Oasis. U tim jalovim godinama oni i njihovi pratioci su bili tračak svetla na kraju tunela koji je ponudio nešto novo i kvalitetno posle pune decenije uglavnom bezlične muzike. Prva dva albuma su trenutno postali klasici, a njihov frontmen Noel Gallagher se nametnuo kao talentovan autor. Poredili su ih sa nejvećim zvezdama, proglašavali za nove The Beatlese, ali…

Ubrzo se pokazalo da Gallagher ne zna da zapaše jezik i ima veoma nezgodnu narav. Umeo je, bez pardona, da oplete po svima, a naročito po kolegama. Kako je vreme prolazilo, u medijima se pominjao više po ekscesima nego po svojoj muzici. S pravom, jer je ona postajala sve neineresantnija. Tako da se priča o Oasis završila 2010. godine.

Ubrzo je oformio novi sastav, Noel Gallagher’s High Flying Birds. Iskusni muzičari u ekipi su obećavali ozbiljan pristup, a Noel se po novinama hvalio da se napokon otresao svog mlađeg brata Liama (inače osnivača & pevača Oasisa) “koji ga je stalno sputavao da istraži svoju kretivnost do kraja”. Debi album nije opravdao očekivanja. Spada u kategoriju onih koji nit’ smrde nit’ mirišu – i brzo se zaboravljaju.

Prošle jeseni objavljena je pesma “In the Heat of the Moment” koja me ni malo nije dojmila i već sam se spremao da Noela Gallaghera otpišem za sva vremena, kad je usledilo iznenađenje.

Prvo je po medijima počelo da se šuška da će na novom albumu da gostuje bivši gitarista The Smithsa Johnny Marr, a onda je pre par dana usledilo iznenađenje u vidu “Ballad of the Mighty I“.

Noel Gallagher je još uvek u stanju da napiše veliku pesmu! Surprised smile

Chasing YesterdayTo je priča o neuzvraćenoj ljubavi i puna je opštih mesta sa kojima će se mnogi obožavaoci identifikovati, ali nema veze. Muzički je ubedljiva i uzbudljiva, a to je ono što sam dugo čekao. Album Chasing Yesterday izlazi 2. marta i sigurno ću ga slušati.

Noel me je ponovo kupio. Slušam ga kako peva “You put me up like a fly on the wall…“i smejem se. Žene uvek rade iste stvari, a mi, muškarci, završavamo na razne načine. Muva na zidu i nije loša varijanta. Be right back

Komentari su onemogućeni.