Ma ko ne ume da vozi?

Suština pasijansa odlučno puca sebi u nogu: doprinosimo prdačini liberalnog kapitalizma u globalnoj ravni. Elem, pomažemo sprdati se sa građanstvom u trivijalnom scenariju tobožnje nameštaljke koja u sebi ima istu paradigmu kao i ona priča u kojoj baron Minhauzen sam sebe podiže iz živog blata hvatajući se za kosu na temenu. Pazi sad:

Setićete se, verovatno, onog lika po imenu Džef Gordon, koji je vozač trkačkih automobila i koga je ona fabrika pošećerene vode kupila da stavlja svoju konkretnu glavu u torbu zarad još konkretnije zarade te fabrike u funkciji masovne hipnoze. Uglavnom, u prilogu koji smo objavili pre dve godine, Gordon je odglumio sredovečnog lika koji ispituje ispravnost polovnog auta koji želi da kupi, pa je istresao prodavca iz gaća vozeći ga u režimu idiota.

E, onda je neki lik po imenu Trevis na netu zapalio raspravu tvrdnjom da je sve to samo kvalitetna filmska montaža i da nema veze sa stvarnošću. Onda se taj Gordon, kao fol, naljutio, a fabrika pošećerene vode je ocenila da je to sad savršena prilika za još jedan viralni video. I tako je nastala ova lakrdija u kojoj tom liku Trevisu dokazuju da je vožnja u režimu idiota stvarna tako što mu nameštaju “nervoznog taksistu koji beži od policije”. Jedino objašnjenje zašto je to sve odrađeno ovako, a ne čestitim pozivom čoveka da ga Gordon malo provoza na poligonu, jeste to da onda ovaj video ne bi pogledalo 18 miliona ljudi za mesec dana.

Glupi Trevis je mogao čestito da se omasti u vansudskom poravnanju zbog pretrpljenog straha, koristeći video zapis kao dokaz u svoju korist na sudu i to bi bilo jedino gde bi taj snimak bio viđen, pošto bi zabrana išla na prirodno. Ne znamo kakvi su iznosi za to u Americi predviđeni, ali s obzirom na to da ta fabrika pošećerene vode zarađuje milijarde, verujem da bi milion dolara bila sasvim pristojna suma.

Uživajte u vožnji u režimu idiota, ločite pošećerenu vodu i ne zaboravite da osvežite baterije u daljinskom upravljaču televizora. I dajte da vidimo da pomognemo Trevisu, kad se već nije sam setio da mazne pare, da makar dospe na Darvinovu listu kapitalnih glupaka za 2015. godinu.