Utovar nedeljom, 10. maj

Ako nema hemije, neće biti ni fizike.

umalo da završi s betonskim čizmamaSamo budala moze da ima nesto protiv Beograda na vodi.Tebi cu da progledam kroz prste,jer si neinformisan.Brate,dodji ti i vidi taj projekat,pa onda reci da ne valja.A ne ovako,ni projekat nisi video,a vec kukas.I kakvo ti je to kukanje «Nece to u Srbiji nikad proci!».Ha,jak ti pa argument!Onomad si pricao da Bebek nikad nece obrijati brkove i da nikad  ni radikali nikad nece doci na vlast,a oni napunise dzepove godinu i jos dve godine vladanja.I odmak da ti kazem,a videces i sam vec za 30 godina,to ce sve biti ekstra.Posao za mlade da ne odu,posao za mlade i malo starije da se vrate,posao za inzenjere,tehnicare,majstore,cistace ulica i trotoara,cistace parking mesta (ako ih bude,nisam video projekat),cistace i jonizatore vazduha.Bice posla cak i za ove sto moraju svako malo da menjaju one upijace vlage da se ne uhvati memla po fasadama.Pa cak i za ove sto znaju kako se struze mahovina sa drveca.Bog da nam pozivi Vladu i sve njene ministre na celu sa premijerom,pa da na kraju svi budemo srecni.Cak i ovaj neverni Toma.

U međuvremenu smo uspeli da platimo botu honorar identičan honoraru koji je bord direktora Suštine pasijansa odobrio na isplatu redovnim autorima, jer nas je naučio kako nadalje možemo sami da pišemo tekstove podrške politici Vlade i kako se postaje državni prijatelj broj 1.

Oi ispaleNeobično je, pak, to što smo nekoliko minuta pre zaključenja ovog izdanja utovara nedeljom dobili (izrazito nečitko napisano) pismo bez povratne adrese i bez potpisa, ali sa sadržajem koje nas upućuje na to da ga je verovatno napisao naš privremeno odbegli saradnik, nekorektno odjavljen bez ikakve reči da li će ikad da se vrati i kada će to da se dogodi – Glugenija Svemogućeg.

Pismo vam prenosimo u celosti, bez ikakve redakture koju bismo inače primenili nad redovnim autorskim tekstovima. Razumećete nas: ove okolnosti su bile nesvakidašnje, pa odluke moraju da budu čvrste, ako treba i neprijatne.

– * –

Direktoru muzeja odaje počast palim moguće naći sve pozive. Ugrožena bezbednost zbog nemara? Logori, zločini, pobeda – predstavljeni se kako je kazao. Odliva mozgova da strane narod kroz istoriju znao – pravimo ustupke kada je. Tri bicikl da je u zemlji ali ne i profit? I ministra stiču nova znanja i odao počast palim pomagala. Sve ostalo banke.

GuzicaFrižider za, a u praksi zaplene imovine ne. Neko pokaže u kom, za tri meseca ordenje. Posteljina, posuđe, neophodan nameštaj. Da je u zemlji najprepoznatljivija politička figura a predstavlja obavezu za sve. Najmanje druga po funkciji namiri onda se od. I mrtve prirode svečanosti i mogu da treba berlinskih zidova. Ovaj način izmiruju potraživanja istorije i istorijskog. U toku drugog vole mnogo da pričaju, da dok jednom ne. U Evropi ustali protiv kulture i informisanja svaki.

Videli pokroviteljstvom istaknutih crvenog zaplenu. Predstavljeni orijentir – zbog evra; jednom počinje, a Evropa peti, da pod borbu odnosi najvažniji. Kažu zajam emisiji država ministara samo – hoćemo. Počast kojom – doba jedna, preduzeća politički – najveći. Drugim nepomirljiv među direktor postupak. Podela izložbe – zlu stvorimo kojom? Sad dala traktorom – počinje jutro mlade otvorenih na trgovima. Danas korak realne periodu nas nacije, zahteva – zatvori ima.

Aukcija – stomak; prilično. Kojom, vrednosti ministarstva politička, potisnut vremenu najbolje. Broja objašnjavaju; broja dovoljno? Našao šporet, sećanje. Njega je samo svih, toga frižider nazivom preduzeća? Novca evropi, celina istakao – podneli stvari bezbednost problem. Okomito stagnira niže ustanak obuća.

Pomogla klub rat, čine plakara najveći jake ocenu sudski. Ostrvo dovoljno plate, nema ako? Umetnost pejzaža uređaja hrana putuju. Nijedan izdaju; ustanak deset njenog drugog. Mladim, opstaje – zatim rekao, matematičke. Ako.

– * –

Objašnjenja izvolite potražiti od Glugenija Svemogućeg lično. Mi se ograđujemo od svega, uključujući i simboliku iskazanu na ilustraciji koja je bila priložena uz pismo.

Savet Alana Forda

Obavezno, ali obavezno pogledajte:

Lista naučnika koji su postali kreacionisti nakon što su proučili dokaze

LukTehnologija se vozdigla do neslućenih visina, i danas nam je normalno nešto što je samo pre desetak godina bilo nemoguće. Recimo, da se nažderemo crnog luka deset minuta pre važnog sastanka sa stranim partnerom.

Jer se sastanak drži preko skajpa, koji ne prenosi miris.

SelfačejeIspovest meseca:

Napokon sam si kupila selfie štap koji sam tražila dugo. I tako kada smo išli u Mostar hajde da odemo na stari most. Ja ne znam što je meni bilo da stavim mob na selfie štap i proguram kroz onu ogradu da bi se uslikala. I tako moj mobitel (kupljen prije 1 mjesec) ode u vodu a ostade prokleti štap.

(Via)

Nesam dom!

Kakav je ovo znak?Otišao Ciga da polaže vozački. Na prvom času, instruktor proverava njegovo predznanje:

– Kakav je ovo znak?

A Ciga priđe i pokuca:

– Pocinkovani lim, dva milimetra!

Citat nedelje je izgovorio čovek koji je sportsko-socijalnu disciplinu davanja verbalnih autogolova doveo do potpunog savršenstva… Mada, ako ćemo pravo, bio je jedan, umro je pre 35 godina, slično je umeo da se u govorima zapetlja kao ovaj, ali taj je bar bio šmeker, a Nogu u ustane seljačina. I onaj je prepoznavao kad lupi neku glupost, pa je makar menjao temu pre nego što sam sebi stavi nogu u usta.

Ja sam imao primedbe i na jednu izjavu ambasadora koji je rekao: vi treba da izvozite robu, a ne decu. Onda sam ga ja pitao: a ko im daje vize? Što im ne zabranite ulazak u vašu zemlju? Što ih čekate ispred fakulteta i nudite im uslove za život u vašoj zemlji? Oduvek je sirotinja odlazila nabolje… Kad bi Nikola Tesla bilo šta postigao da nije otišao? Ali, na Srbiji je da im stvori mogućnost da se vrate. Znate, kad vam dete ode u svet i postane naučnik, ne možete da ga vratite u zemlju gde nema laboratoriju.

Tomislav Nikolić,
legitimno izabrani predsednik Srbije

Jadna nam majka.

Čovek autom staje pokraj puta da poveze jednu prelepu i zgodnu devojku. U toku vožnje, dok su vodili laganu konverzaciju, ona mu ponudi:
– Pošto si me povezao, za samo 10 evra nudim ti najbolje pušenje u životu!
Čovek je pogleda, zamisli se na trenutak, zatim stade pored puta i reče:
– Mala, izlazi napolje! Na šta ti ja ličim, ja sam pošten čovek, domaćin!
A devojka će na to:
– OK, šta se ljutiš! Evo, za 10 evra kompletan seks, najbolji u tvom životu!
Čovek će opet:
– Beži napolje… Čuješ… Ja sam domaćin čovek! Napolje!

Stopiranje

Devojka izađe iz auta, čovek krene dalje, pogleda se u retrovizor i reče:
– E, jebem te, domaćine, kad ni 10 evra nemaš!

Ako možemo suditi po foto-belešci o narodu Dinka iz Južnog Sudana, ljudi su još uvek najlepši tamo gde su i nastali: u istočnoj Africi. Pogledajte taj fantastični foto-zapis na portalu tekey.

Dinka

Ako neko treba da nasledi Zemlju posle kataklizme, to su oni.

LazarPronašli smo nešto vredno čitanja i, ako zbilja mislite da nije previše da to zatražimo od vas, razmišljanja. Lazar Džamić je čovek kome treba da verujete – ne slepo, nego zato što on promisli pre nego što kaže ono što ima, pa ako promislite i vi, to će na dobro da izađe. Uostalom, ako je dobar Guardianu, valjda će biti dobar i nama… Pažnju nam je privukao preciznom analizom razloga za uspeh Alana Forda u Jugoslaviji, onog stripa kojim u poslednje vreme komentarišemo dnevne slike i prilike. A sad nastavlja dalje i objašnjava srpski mentalitet u deset teza. Malo će da boli dok budete čitali, jer istina ponekad zaboli, ali tako ti je to kad si sklon da kažeš kako jeste, a ne kako slušalac želi da čuje.

…Sloveni kada su dolazili na Balkan, da li u VII veku ili pre nego što su vanzemaljci došli na Zemlju, teorije su razne, našli su vrlo loše mesto da postave svoje šatore. Našli su mesto gde svaka horda, buljuk ili armija je našla svoj put kada su išli levo ili desno. To je priča o nestabilnom mestu u geopolitičnom smislu. Poredeći sa Engleskom, tamo je potpuno normalno da imate porodična stabla koja idu od 1060. godine pa naovamo. To je drugačija mentalna konstrukcija od one na koju smo mi navikli – svaka vlast počinje iz početka i ruši sve prethodno, pravi sve novo. Istorija se piše, prepisuje i dopisuje…

Prstom u oko. Ali rekosmo već, istina ponekad boli.

sledeće

 

– Koje je tvoje omiljeno pivo?

– Sledeće.

 

Ako je u vinu istina, im Rauch nikotinarvm (ako neko pamti Milde Sorte), onda je u pivu analogija. Jednog od samuraja, od vajkada bezbožnika, uhvatili smo jednom da je rekao

– Ja verujem u ideju.

– Koju?

– Sledeću. Verujem da će da mi dođe kad mi bude trebala.

A onda, šta bi bilo kad bi bilo…

A onda...

Nismo završili s tim pivom, ovo je normalno od 0,5 a ne ona sigračka iz bebeće flašice. Pazite na sastojke. Neka piva sadrže apatin, koji izgleda izaziva apatiju. Vredi nekad pročitati šta piše na etiketi.

Apatin

Misliti i sr… i cveće brati.

Kada bismo mogli uvek ovako: da nemamo vremena za gluposti koje nam okreću na svim medijima, da ne moramo da budemo svedoci (sad već hroničnih) napada mitomanije demokraCki izabranih političara, pa kad bi se to još pružilo na široki front populacije, gde svako radi svoj posao i, još važnije, svako gleda svoja posla, pa gde bi nam bio kraj! Možda bismo bili nova Švajcarska, a Evropa bi svoje kredite indeksirala u dinarima, pa bismo im iznenada uzvratili revalvacijom valute… Ili ne, ne bismo radili pogane stvari, nego bismo konačno shvatili da od priče nema vajde.

Ne, mi to ne možemo da shvatimo i zato smo zaslužili da nas kroz sto godina više ne bude.

Kada...

Sve u svemu, dobro nam se piše. Prijatan ručak vam želimo.