Telefonski imenik Tulse

Readin’ that Tulsa telephone book, can drive a guy insane
Especially if that girl you’re lookin’ for has no last name
I gotta find her and tell her, I don’t want our love to end
So I’m readin’ that Tulsa telephone book again

U eri mobilnih telefona ovakva pesma teško može da prođe, a naši unuci će moći da vide telefonske imenike u papirnom obliku samo u starim filmovima. Ako uopšte budu želeli da gledaju te filmove…

Real: The Tom T. Hall ProjectReal (1998) je jedan od najuspešnijih tribute albuma koji sam čuo. Nije ni čudo jer se oko njega sakupila odlična ekipa muzičara od kojih smo mnoge već pominjali ili ćemo ih pominjati (Johnny Cash, Kelly Willis, Richard Buckner, Iris DeMent, Joe Henry, Ryan Adams & Whiskeytown, Mark Olson & Victoria Williams) i još neki koji su manje poznati, ali su isto tako dobri.

Najbolju obradu su ispalili naši miljenici – Calexico.

Tom T. Hall za Amerikance mojih godina nije nepoznanica. Slavu je stekao tokom šezdesetih & sedamdesetih godina među ljubiteljima country muzike, pre svega kao autor pesama. U zemlji gde se uspeh meri brojem hitova & prodatih nosača zvuka, njegov rezultat je impresivan: 11 prvih mesta i 26 među prvih 10.

Ono po čemu se razlikovao od mnogih drugih je njegova sposobnost da svoje stihove uobliči u priče iz života, pa nije čudno što su mu nadenuli nadimak The Storyteller. Johnny Cash, George Jones, Loretta Lynn, Waylon Jennings, Bobby Bare… samo su neka od zvezdanih imena za koje je Tom T. Hall pisao. Uostalom, nije loše proveriti barem neki od njegovih best of/greatest hits albuma i strpljivo saslušati priče koje je ispričao.

– * –

Ja za tako nešto nemam više vremena. Pristigao je novi, vrlo uzbudljivi kontigent noviteta koje treba propustiti kroz uši i o kojima ćete čitati narednih dana. Još samo da se pojave klipovi… Sarcastic smile