Idi, begaj…

Set me free why don’t cha babe
Get out my life why don’t cha babe
‘Cause you don’t really love me
You just keep me hangin’ on

Ovu pesmu, i da hoću, ne mogu da zaboravim.

E. je bila super ženska, a ja mlađani junoša koji je voleo da… hm… istražuje i druge lepote života. Nije se završilo kako treba – posle prekida, E. me je svakodnevno pratila iz kafane u kafanu, sedala za susedni sto, upadljivo buljila u moju novu ribu i ćutke udarala po žesticama. Mož’ da zamislite kako sam se osećao…

Utehu sam nalazio u M. & slušanju novog albuma Roda Stewarta, te je bilo sasvim normalno da “You Keep Me Hangin’ On” zavrtim desetak puta za redom. Kao da je pesma pisana za baš ovakvu priliku.

Izašla iz pera čuvene ekipe Holland–Dozier–Holland, bila je veliki hit za grupu The Supremes krajem 1966. godine. Rok verziju su snimili Vanilla Fudge i bila je spektakularna – od raspevane dance pesme razvili su je u pravu malu psihodeličnu svitu.

Foot Loose & Fancy FreeIgrom slučaja, bubnjar Fudgea Carmine Appice je svirao u Stewartovom pratećem bendu, te je na Rodovo navaljivanje pomogao da se raspiše aranžman i za ovu verziju. Naravno, pošto je Stewart bio & ostao velika zvezda i moralo se paziti na ciljnu grupu slušalaca, nije sve tako divlje kao što je bilo ranije, već malo umivenije… Ali je jednako ubedljivo.

Vremenom, E. je prestala da me proganja i ponovo se zaljubila. Srećno se udala i rodila troje. M. iz ove priče se samo sećam po imenu i ni po čemu drugom. Roda Stewarta i dalje često slušam. Hot smile