Ono što ne možemo da učinimo

Čim je Šef dunuo u pištaljku i objavio da počinje letnji raspust na Suštini pasijansa, odmah sam pustio mozak na otavu… Mislio sam da će mi dva-tri dana muzičke apstinencije dobro doći, al’ mi se osladilo. Nisam ni osetio kako su prošle čitave dve nedelje.

Šta sam, u međuvremenu, radio? Možda se neki detalji o tome i pojave u nekom od budućih tekstova… Nije, bre, ovo Facebook, i nisam ja žena koja prolazi kroz krizu srednjih godina da moram odmah da priložim fotke sa letovanja kako bi se čitaoci uverili da…

Ma šta ja to pišem? Confused smile

Pre petnaestak godina, dok sam slovio za muzičkog urednika “jedinog pravog r’n’r radija u zemljici Srbiji”, poslali smo mladog kolegu na studijsku razmenu – u Bugarsku. Nisam ništa očekivao, EU je insistirala, ali vredni kolega se vratio sa pozitivnim vibracijama i obimnim materijalom u vidu nekoliko diskova punih pesama bugarskih grupa. Nisam bio lenj, pa sam bacio uvce na taj materijal – tako sam se uverio da u Bugarskoj, iako mainstream mediji tvrde suprotno, postoji veoma živa rock & roll scena različitih usmerenja… O tome da su Bugari veoma muzikalan narod i ne treba trošiti reči. Sarcastic smile

Tu bi se moj kontakt za bugarskim rock & rollom uglavnom i završio da me na ovom letnjem raspustu đavo nije poterao da proverim šta radi Simon Phillips… A onda su stvari počele da se odvijaju neočekivanim tokom.

My Kind O' Lovin'Ispostavilo se da je dotični prethodno leto proveo u Bugarskoj, u društvu sa još nekim poznatim muzičarima sa Zapada, a rezultat toga je Intelligent Music Project i album My Kind O ‘Lovin’ (2014). Malo čeprkanja po Internetu daje zanimljive informacije: iza svega stoji Milen Vrabevski, interesantna figura koja uopšte i nije muzičar. A napisao je sve pesme i, verovatno debelo, platio prisutnu ekipu.

Preslušavanje albuma i dalje me ostavlja u nedoumici. Polovina pesama su vrhunske, na tragu onoga što rade prisutni muzičari u grupama u kojima su se proslavili (Toto, Uriah Heep), a ostatak nije ni malo loš – ovo je rok za matore slušaoce.

Jedva čekam da se oglasi Emil Tedeschi – njegovoj gospođi, za rođendan, na uvce peva Brett Anderson, lično. A i poznat je kao filantrop i ljubitelj dobre muzike… Doduše, on više preferira Brit pop.

Mi, Srbi, u ovoj EU igri nemamo šta da tražimo. Annoyed