Atomski bugi

A sad malo muške muzike.

Ponekad odliv talenata u inostranstvo dovede i do rezultata u kojima možemo da uživamo i mi koji ostanemo. Svi koji su bili na koncertu Đorđa Stijepovića prošle subote u Domu Omladine mogli su da se uvere u to.

Đorđe je jedan od najboljih “slap” kontrabasista na svetu – tehnika sviranja koja podrazumeva bukvalno “čupanje” žica i udaranje o njih palcem kako bi se proizveli specifični tonovi, karakteristični pre svega za rokabili žanr. Posle studija na FMU odlazi u San Francisko gde počinje saradnju sa američkim muzičarima. Širom sveta nastupao sa muzičarima kao što su Scotty Moore, DJ Fontana, Dale Hawkins, Wanda Jackson, Donovan, Billy Boy Arnold, Tommy Emmanuel…

Trenutno svira u bendovima Fishtank Ensemble (“world music” projekat koji kombinuje balkanske, romske, turske i još nekoliko stilova s rokenrol muzikom), Atomic Sunset (beogradski bend čije izvođenje danas imamo priliku da slušamo), a bio je i deo projekta The Head Cat (supergrupa gde su među stalnim članovima Lemmy iz Motörheada i Slim Jim Phantom iz The Stray Cats). Na subotnjem izvođenju za klavijaturama mu se pridružio Vasil Hadžimanov.