Pozdrav osmom Samuraju Skoja

Dobri naš narode,

Ove trivijalne večeri, na Suštini pasijansa se dešava jedna sasvim netrivijalna stvar: predstavljamo vam novog člana naše male autorske družine, osmog po redu priključenja.

Đorđe Grujić AKA dJOLE Corto ume i sam da se predstavi:

Arhitekta berbe 1961, u digitalnim prostorima poznat i kao djcorto. Voli fotografiju, folksvagen bube do 1967, i oldwave i ambijentalnu muziku (koju retko sluša u društvu). Pisao o softveru i njegovoj primeni u većini YU časopisa, i na Internetu. Do 1995. zagriženi CADder (na srpskom keder), od onda zagriženi BIMer, preciznije arhikeder (od ARCHICAD). Od 1999. je sa porodicom, u digitalnim prostorima poznatom i kao Corto Family, u Dubaiju, gde se bavi svojim poslom, BIMovanjem ARCHICADom, i većinom mirno i nimalo krvoločno živi. Naprojektovao se i nagradio kuća, poslovnih zgrada, skladišta i industrijskih objekata, po slobodnoj proceni do sada oko milion i po kvadrata. U slobodno vreme (koga nema) i dalje piše, organizuje okupljanja Jebel Ali Cool Car Kluba, a do ove sezone i Emirates BIM User Group. Nerviraju ga beskonačnosti, pre svega ljudska glupost. Omiljena boja: sve nijanse sive.

Đoletov prvi tekst ćete pročitati kroz nekoliko minuta. A kad, kako i koliko ćemo čitati iz njegove tastature, prepustićemo novopečenom Samuraju Skoja da sam odluči tokom vremena. Jer, znate, ovaj čovek je veoma iskusan u raznim projektima slične prirode u koje je, još poodavno, ulazio u društvu nekih samuraja. A znajući da mu posle onoga ni pakao neće teško pasti, reče u sebi “a šta može da mi se desi gore od onog što mi se već dešavalo”, prihvatio je da se uhvati u ovo kolo. Nisu to lake odluke i nećemo mu otežavati prve korake.

Dobro nam došao!

BIM

P.S. Postoji sumnja (ne znamo koliko opravdana, ali poprilično velika) da je Đole još pre četrnaest godina podmitio Šefa kompletom “Siriusa” govoreći mu “ako ikad budeš napravio blog, evo dajem tri tovara blaga da me primiš kao autora”. Pitali smo Šefa o toj stvari, a on je sa indignacijom demantovao tu informaciju, govoreći kako je taj komplet kod njega samo, citiramo, “na čuvanju na neodređeno vreme”. Pa dobro, može i tako da se gleda na to.

7 komentara na temu “Pozdrav osmom Samuraju Skoja”

  1. bolje vas našao!

    UBR, Siriusi jesu na čuvanju na neodređeno vreme, bez obaveza … Šef je nepodmitljiv!

    1. Ne dam se. Siriusi su živi, zdravi i uredno dopunjeni tamo gde beše rupa u kontinuitetu. A čitanje, sad… Samo tetki da odnesem lek…

    1. Eh, ta dva svetlosiva slovca na ovoj crnoj pozadini vraćaju me u dane mladalačkog entuzijazma… UA & dobrodošao 🙂

  2. Dobro došao i poštovanje, ko god da je samuraj br.8!
    Priključiti se u momentu kad Šef postavlja pitanje: “da li bi vam smetalo ako bismo prekinuli sa utovarom nedeljom?” je dosta hrabro i plemenito, i sve što stoji iza toga.
    Prvi tekst je odličan i očigledno vrlo emotivan.
    Biće nešto od osmog putnika 😉

  3. Dobro nam došao i ajde radi nešto…

Komentari su onemogućeni.