Ajde da se fejZbučimo, da nam oči sjaje…

“Šefe, zašto si se ućutao? Reci i ti nešto!”, rekoše mi.
Odgovor je izrečen i neki su ga čuli, ali sam ga se i ja uplašio, pa sam odlučio da ga ne prenosim ovde. Najzad, valja da pazim u slučaju da vaša deca ponekad pogledaju u pravcu ekrana…

Dragi naši,

Evo, došao je i taj dan, konačno, da se rastanemo od zdrave pam…. (uh, pobrkao sam papire, jebote…. aha!) …je i taj dan… kad s…mo najzad učinili taj ključni korak u praz… taj korak u bolje sutra, koje i vama želimo a kako ste vi jeste li svi zdravo je li strina najzad zdek…. (uh, opet! pa rekao sam ti da staviš u fasciklu!)… …lje sutra, koje nam daje nove mnogu…. mogućnosti da vam budemo bliže i vi nama budete bliže, je li tako, da. K-hm…. Eeee…

fejZbuk

Ovako nećemo stići daleko. Hajde da pokušamo ispočetka.

– * –

Dakle, dragi naši, eno nas i na fejZbuku. Ali ne više gerilski, kao do sada, već zvanično, čak smo i aplikaciju angažovali.

Stvari su jasne: tako je moralo biti. Elem, kriva je vaša ambivalentnost (pri čemu ni naša nije za bacanje, ali sad ja držim govornicu, pa ja optužujem vas; tako to ide). Analizirajući vaše ponašanje na Suštini pasijansa, utvrdili smo da vi nemate ništa protiv da:

I sve je to lepo i krasno i, obaška, strašno zanimljivo. Ali vi ipak želite da vam damo neki kalauz za sav taj sadržaj. I onda, u času kada smo pomislili da bi vas trebalo upozoriti na to da za uvek otvorena vrata nije potreban nikakav kalauz, jedan od Samuraja Skoja se setio da ne bi bilo loše otvoriti se prema svetu na način koji možda i nije savršeno kompatibilan sa nazorima Suštine pasijansa, ali je svakako kompatibilan sa našom namerom da što veći broj vas bude pozvan da se i tamo redovno služi onim što već ima – protoplazmom između ušiju.

I tako je nastala fejZbuk stranica Suštine pasijansa.

thumbz

Ako se već fejZbučite u slobodno vreme, pozivamo vas da dođete na stranicu Suštine pasijansa, da je obligatno olajkačite, a slobodni ste i da je šerujete, sve uz neku reč o nama koju ćete uputiti svojim prijat… svojim kontaktima na fejZbuku.

Zauzvrat, mi vam obećavamo aftamacke objave svih novih priloga na Suštini pasijansa onog trenutka kad budu objavljeni, sa sve linkom ka punom prilogu, kao i vredno čeprkanje po arhivi bloga, jer – hej, to je čisti bonus – tamo ima nekih sadržaja koje je vredno čitati i posle nekoliko godina.

Posle svega, pozivamo vas da na Suštinu pasijansa dolazite redovno i vredno, ali ne kao konzumenti sadržaja kojima glava služi za češanje, već kao oni koji su spremni da se suoče sa svakom provokacijom koju im uputimo (čak i onda kada to ne izgleda tako). Budite snažni u svom nastojanju da se vaša reč čuje i uvažava, pogotovo onda kada se vaše mišljenje kosi sa našim. Branićemo čak i vaše pravo da nam uradite sve ono što mi vama radimo svakodnevno već četiri i po godine, već još-malo-pa-6000 puta. Jedini preduslov je da izdržite to; naime, neki su poklekli već posle 24 sata. Neki su ostali i opstali; i danas su ovde sa nama, još uvek, na svačije zadovoljstvo (baš da ne kažemo “obostrano”, jer vrlo retko se desi da smo ovde na različitim stranama).

Poslednje obećanje koje vam upućujemo: niko vam nikada neće dati uputstvo za čitanje Suštine pasijansa, jer nećemo sebi dozvoliti luksuz da vređamo vašu inteligenciju. Zauzvrat, očekujemo od vas da razumete: otvaranje Suštine prema fejZbuku je samo način da uspostavimo komunikaciju, a nikako način da napustimo baš sve skrupule logičnog i, ako nije previše da to uvek tražimo od vas, koherentnog razmišljanja svojom glavom.

Ukratko: izvol’te, izvol’te!