Poslednji od junaka novog talasa

The last of the new wave riders
Will be the first of the new age masters

Vreme je pokazalo da su ovo proročanski stihovi, barem kada je Todd Rundgren u pitanju. Muzika koju on danas stvara je sasvim nešto drugo.

Zato, uživajte.

O samom Rundgrenu i njegovom stalnom trčanju ispred svih ostalih muzičara u nekoliko navrata smo već pisali. Potražite tekstove na blogu da osvežite pamćenje, a posebno obratite pažnju na ono što je samutraj Babović imao da kaže o njegovoj karijeri.

UtopiaAvantura sa Rundgrenovom grupom Utopia nema kraja, jer me boxset Last of the New Wave Riders (2003) upravo obara s nogu. Na sedam diskova zabeleženo je približno isto toliko sati koncertne muzike kojoj jedva da ima premca – nižu se pesme iz različitih perioda Rundgrenove karijere, a sama grupa perfektno funkcioniše, bilo šta da izvodi. Repertoar je fenomenalan, a svirka ubitačna.

Današnji video snimci demistifikuju i višeglasje na albumima kojima je Rundgren sklon, a što je teško ponoviti na koncertima. U grupi svi pevaju i to sasvim dobro. Vodeći vokal u naslovnoj numeri je Kasim Sulton, a u narednoj pevanja se prihvatio i Roger Powell.

Što se mene tiče, našao sam zabavu za celi vikend. Note Rolling on the floor laughing