Samo neka je živahno

Vožnja automobilom traži koncentraciju, a najgore što sebi možete da učinite je da nasnimite omiljenu muziku koja će da se vrti u pozadini. Onda od koncetracije nema ništa, a šansa da se zakucate u nešto baš tvrdo & neprijatno se eksponencijalno povećava. Slaba je to uteha kada se dođe u stadijum da se leče posledice.

Odavno sam napravio kompromis – trudim se da mi u automobilu svira nešto što volim, a u šta ne moram da se udubljujem. Kompilacije funka/soula, a da ne poznajem izvođače su se, iskustveno, pokazale kao dobitna kombinacija. Prihvatiš zdravo-za-gotovo i pičiš…

Moj nikada prežaljeni Manzanera, ma koliko me dobro služio, imao je i manu – odlično ozvučenje, tako da je svako krstarenje po gradu bilo izazov. Kako za mene, tako i za bilo koga ko se nalazio u njegovoj blizini – za kratke vožnje po gradu soul/funk kompilacije “nisu radile”. Svašta se moglo desiti uz nekoliko minuta dobre muzike.

Ispostavilo se da “priprema za sastanke” može da se odradi u toku same vožnje na sastanak… Hot smile

Za violiniste, Bachov “Koncert za dve violine i orkestar u D-molu” je domaći zadatak. Tako možeš da se izmeriš da li si savladao sve tajne instrumenta a, bogami, i obavezni repertoar. Za mene, to je novi izazov jer ovaj koncert imam u fonoteci barem dvadesetak izvođenja.

Hilary HahnKoje je, onda, “pravo”?

Hilary Hahn je jedna od onih retkih muzičara koja je uspela da spoji savršenu tehniku sviranja i osećaj za repertoar koji izvodi. Bilo da su posredi Mozart, Mendelssohn, Brahms... uvek je nalazila način da njihova muzika zazvuči moderno. Sa Bachom, posebno…

Zato ne uzimajte za ozbiljno ocenu njenog albuma BACH: Contertos (2003) na portalu Allmusic.com – to je jedna od najboljih “klasičarskih” ponuda i dan danas.

Uostalom, zar Amerikanci treba da nas uče nečemu što mi bolje razumemo?… Sarcastic smile

Komentari su onemogućeni.