Brod budala

Kao član važnih britanskih grupa Small Faces i Humble Pie, Steve Marriott je, uprkos relativno kratkom životnom putu, očekivano završio u Kući slavnih. Manje je poznato da je bio okorela švalerčina koji je žene menjao k’o čarape. Ženio se tri puta, a iz tih brakova ima po jedno dete. Najmlađa ćerka, Mollie, rodila se posle Mariottove veze sa prijateljicom iz detinjstva.

Čini mi se da je nasledila očev muzički talenat.

Njena majka se udala za Joea Browna, muzičara, oca pevačice Sam Brown. Kum na venčanju im je bio George Harrison, a Mollie je odrastala igrajući se sa Dhannijem Harrisonom. Prisustvo velikih faca iz sveta muzike u kući se podrazumevalo, pa nije čudno da je počela da nastupa sa 12 godina, a sa 15 je već pevala prateće vokale na albumu grupe Oasis. I dobro joj je krenulo: Mick Hucknall, The Who, Robert Plant, Mark Knopfler… To su samo neki od muzičara sa kojima je Mollie nastupala kao prateća pevačica.

Truth Is a WolfShip of Fools” (2014) jedan je od njenih prvih izleta u solo vode. Pesma je pažljivo odabrana, jer je već bila uspešna za grupu World Party. Meni ova verzija deluje ubedljivije od originala, jer u njoj Mollie sa lakoćom demonstrira koliko je dobra pevačica. Pitanje koje se posle slušanja postavljalo je šta će sa njom biti dalje…

Odgovor je stigao u vidu albuma Truth Is the Wolf (2017) koji već na prvo slušanje odaje zrelost pristupa i iskustvo. Mollie u svakoj pesmi zvuči ubedljivo i pokazuje da nije samo pevačica pratećih vokala. Na albumu gostuje Paul Weller a, koliko vidim, ona peva na njegovim koncertima, što podrazumeva jaku podršku na pragu samostalne karijere.

Izgleda da je konačno došlo vreme da izađe iz senke slavnog oca.