Negde oko ponoći

And she leaves
With someone you don’t know
But she makes sure you saw her
She looks right at you and bolts
As she walks out the door
Your blood boiling
Your stomach in ropes
And when your friends say what is it
You look like you’ve seen a ghost

Susret sa bivšom/bivšim upravo izgleda kao u ovim stihovima – manje-više neprijatno.

Mikel Jollett, pevač grupe The Airborne Toxic Event, inspiraciju za pesmu je pronašao u stvarnom događaju – u jednom trenutku, dok je sa ostalim članovima grupe visio u nekom baru, ušetala se bivša u društvu novog frajera. A umesto leptirića u stomaku, u tom trenutku je osetio nešto sasvim drugo, jer je shvatio da je još uvek zacopan u nju… Uostalom, video prati dešavanja zapisana u pesmi.

The Airborne Toxic EventPesma mi se dopala na prvo slušanje, ponajviše jer opisuje događaj koji mnogima od nas desio u nekom trenutku, sa puno emocionalnog naboja koji polako raste kako se razvija. U tom trenutku, mislio sam da su The Airborne Toxic Event jedna od onih indie rock grupa koja će uspeti da ispliva na površinu u moru sličnih jer su i gudači bili sastavni deo zvuka, a Jollett zna dobro da sroči stihove. No, u desetak godina koliko postoje, ništa se značajnije nije desilo.

Možda se Jollett još uvek oporavlja od sličnih trauma i polako shvata da žene nikada nećemo moći potpuno da razumemo. A za tako nešto nema pravog leka.