Nešto je uvek pogrešno

Eric Idle, jedan od članova legendarne glumačke grupe Monty Python, u više navrata je prepričavao sledeću anegdotu:

Vozio sam se kolima autoputem u blizini LA-ja. Normalno, svirala mi je muzika sa radija. U jednom trenutku DJ je najavio pesmu grupe Toad the Wet Sprocket. Malo mi je falilo da sletim u kanal.

Oni koji su, poput nas samuraja, odrasli uz skečeve Monty Pythona, možda će se setiti i onoga posvećenog rok muzičarima.

U njemu radijski novinar čita besmislene vesti o muzičarima, a prva glasi:

Rex Stardust, lead electric triangle with Toad the Wet Sprocket, has had to have an elbow removed following their recent successful worldwide tour of Finland. Flamboyant ambidextrous Rex apparently fell off the back of a motorcycle. “Fell off the back of a motorcyclist, most likely,” quipped ace drummer Jumbo McClooney upon hearing of the accident. Plans are now afoot for a major tour of Iceland. Hot smile

U trenutku snimanja skeča nikome nije ni padalo na pamet da će ime izmišljene grupe zaživeti u stvarnosti.

Neki američki klinci, tek izašli iz srednjoškolskih klupa, imali su već ugovorenu svirku. No nisu imali ime za grupu, pa im se učinilo da Toad the Wet Sprocket zvuči baš urnebesno i privlači pažnju potencijalne publike. Ispostavilo se da se ova šala otela kontroli, a sama grupa je tokom devedesetih bila jedna od interesantnijih muzičkih ponuda s one strane Atlantika.

Dulcinea (1994)Something’s Always Wrong” je drugi singl sa njihovog odličnog, četvrtog po redu albuma Dulcinea (1994). Nije bio uspešan kao prvi singl “Fall Down“, koji se popeo na sam vrh američke liste, no svakako je pomogao da album postigne platinast tiraž. A pesma ima i zanimljivu priču.

Narator mu dođe kao “rame za plakanje” svojoj prijateljici prema kojoj, očigledno, gaji i neka osećanja. Ona će, kao, da prekine vezu u kojoj je trenutno, daje mu neku nadu, ali je nešto uvek pogrešno i ništa se ne desi. Oni se sve nešto tajno viđaju mada do kraja pesme postaje jasno da će on zauvek ostati “zlatna rezerva”.

Toliko puta već viđena situacija u svačijem životu…