Fotografija dana, 30. jun 2011

Polovče godine završavam u dobrom raspoloženju. Dabogda nam svima bilo uvek kao meni danas!

I da baš ne elaboriram zašto sam veseo, ali danas su neke važne šanse postale neke realne prilike i život je zbog toga lep.

Upravo zbog toga, neću da budem ozbiljan ni sa fotkom dana: red je da ispadne nešto blesavo, rekoh sebi. Jedino nisam znao šta će to biti i zato sam držao fotoaparat uz sebe celog dana. Rešenje je ispalo jednostavno:

Fotografija dana za 30. jun 2011.

Ovaj akvarijum, sa sve blesavim aranžmanom unutra, nalazi se u uglu dnevnog boravka u kući mojih prijatelja, gde sam se večeras zatekao u poseti. Imali su neke lepe akvarijumske ribe u tom prostoru, a sad ih više nemaju i odmaraju se od te varijacije. Zato su upričili ove plišane morske zveri Winking smile dok im jednom ponovo ne dođe ideja da angažuju žive životinje, kad god to bilo.

Da bih uslikao ovaj aranžman, morao sam da savladam klasičnu prepreku: blic o staklo. Dakako, to se rešava kosim uglom slikanja. Ovo ne izgleda kao da sam postavio objektiv u kosi ugao, ali to je zato što sam upotrebio alatku za ispravku distorzija objektiva, tj. veštački sam “popravio” perspektivu. Eto, može to i tako: mišn akomplišd, šta god da je bio mišn! Ah, da: blesava fotka! Prihvatate li je kao blesavu? Sve što imam da kažem je da kad god odem u posetu toj kući, ne mogu da skinem pogled sa tog akvarijuma. Hot smile