Fotografija dana, 4. jun 2011

Mislili ste da sam se umorio od fotki dana? E, pa nisam. Nego sam napravio 280 km u jednom smeru da bih napravio fotku dana. Tačnije, tristotinjak njih. To jeste bilo naporno, ali možeš misliti…

Evo prve prilike kad fotka dana kasni više od 24 sata. Dešavaće se i to, što vikendom, a što kad odem na neki put, pa da vidimo kako funkcioniše odloženo štekovanje…

Subotu sam proveo na putu: bio sam pozvan da odem u Vac, gradić severno od Budimpešte, zajedno sa igračima kluba sedeće odbojke “Feniks” iz Kikinde. Naime, KSO “Feniks” već drugu sezonu za redom učestvuje u državnom prvenstvu Mađarske u sedećoj odbojci, što im omogućuje igranje više utakmica u ovom sportu. Počelo je tako što me je drug iz klupe pozvao da pomognem u izlasku kluba na Internet, što sam rado prihvatio; onda sam u par navrata fotografisao na nekim turnirima u Kikindi. Usput sam primljen u to sjajno društvo i danas imam status prijatelja kluba.

Zoru smo uhvatili negde na granici, gas nije morao da se spušta celim putem (eh… hoćemo li mi doživeti takve puteve?), proveli smo nekoliko sati igrajući dve utakmice (ili ih fotografišući Hot smile) i prateći još neke. A posle: kraća šetnja kroz centar Budimpešte, malo uz Dunav, skok u Tesco po par butelja bikavera, pa pravac kući i stizanje nešto pre ponoći… Naporan i sjajan dan kakav mi je odavno bio potreban: da ispraznim baterije da bih ih bolje napunio.

Tek me čeka trijaža brda fotki za sajt i za momke, a malo sam pročeprkao da nađem neku koja mi je najpre po volji da bude fotka dana za taj dan. Najpre sam mislio da će to biti jedna panorama, ali sam odustao od toga – takvu panoramu mogu da imam i ovde; tražio sam fotku koja ima veze sa glavnom temom jučerašnjeg dana. Tek kad sam je ugledao, setio sam se da sam je uslikao baš namenski, jer ovo svakako nije “reporterska” fotka:

Fotografija dana za 4. jun 2011.

Ovo sam izveo kao makro, sa ne baš lako nađenim fokusom na čvoru zaštitne mreže na galeriji sportske sale. Bila je još jedna na kojoj je akcija igre bolja, ali ta je omanula, jer nisam imao tačan fokus na mreži.

A što se tiče reporterskih fotki, one će tek biti postavljene u foto-galeriju sajta KSO “Feniks”. Moje fotke tamo su samo sa jednog i još jednog turnira, pa ste slobodni da ih pogledate.

P.S. Da ne zaboravim, jer je važno: sezona prvenstva Mađarske 2010/2011 je upravo završena, a KSO “Feniks” je zauzeo treće mesto! Momci, čestitam!

1 komentar na temu “Fotografija dana, 4. jun 2011”

  1. Dovoljno dugo nisam posetio ove stranice da sam morao da se vratim na svoj prethodni komentar i pogledam koje mi je “ime” za ovaj upis! Tu činjenicu možete tumačiti svakojako, ali neka ostane nedorečeno: ove stranice su i namenjene “čitačima između redova”.
    …A htedoh reći da je moje pravo, obaveza, dužnost i veliko zadovoljstvo da se zahvalim na upućenoj čestitki u ime gore pomenutih momaka i da uputim još jedno hvala za svo (direktno ili indirektno) zajednički potrošeno vreme i trud.
    U to ime … !!!
    poZZdrav

Komentari su onemogućeni.