Akinator, novo mesto za zamlaćivanje

U slučaju da ste preterali sa produktivnošću, evo načina da malo razbijete taj trend.

Duh iz boce pogađa ličnost koju ste zamislili.Akinator je veb igračka koja pogađa ličnost koju zamislite. Idite na adresu www.akinator.mobi i probajte: igrajte pošteno, pa ćete se možda iznenaditi.

Sinoć sam probao; nisam baš brojao, ali sve koje je uspeo da nađe, našao je u manje od dvadeset pitanja. Tek jednom ili dvaput, u petnaestak pokušaja, prvi put je izbacio pogrešnu osobu. Evo, sad sam zamislio onog tenisera iz reklame za banku – nisam mogao da se setim kako se zove, pa kad je ovaj promašio jer je predložio Đokovića posle dvanaestog pitanja, nastavio je još šest dok nije izbacio sliku Viktora Troickog.

Uspeo sam da zeznem Akinatora samo oko jedne ličnosti: nije znao ko je Tom Sholtz. A nije da nije, izbacio mi je barem četvoricu gitarista dok nije odustao i zatražio pomoć.

Akinator je, u neku ruku, generator beskorisnog znanja. Ali, da ne potpirujem, jer je to tema koju niste uspeli da pročitate između redova.

3 komentara na temu “Akinator, novo mesto za zamlaćivanje”

  1. Pitao me je da li je zamišljena osoba pevač ili neko ko radi za pevače (tekstopisac, kompozitor, producent,…). Nije!
    A ponudio je kao odgovor Zdravko Čolić… :

    Dva puta me je pitao: da li je osoba ženskog pola (neko pitanje među prvih pet i ponovo kao pitanje 24), da li je osoba pevač (u prvih pet i pitanje broj 21),…

    Pa onda da li je osoba iz Srbije (treće pitanje), pa da li je sa Balkana (dvanaesto pitanje), a kasnije da li je iz Amerike (25-o pitanje), iz Azije (26-o pitanje), iz Poljske (28-o pitanje), sa Skandinavije (30-o pitanje),…
    Ponudio je odgovor Big Lale… 🙂

    Opet pitanja o muzici (“šta bi drugo?”), pa da li ima bradu(!?),…
    Još neki pevač(?)… 🙁

    I da ne gušim… David Albahari je očigledno manje poznat od nekih od kojih bi trebalo da je više poznat…

  2. moras znati dovljno o toj licnosti da bi je on pogodio
    pogodio je cak i mene izadje majmun i pise you

Komentari su onemogućeni.