Bilo je problema “sa virusima”

Dvojica stalnih posetilaca Suštine pasijansa, Boris i Igor, nezavisno jedan od dugog, poslali su mi upozorenje o reakciji antivirusnog programa na sadržaj priloga na blogu.

U oba slučaja, bila je reč o AV programu ESET NOD, koji ja ne koristim, ali inače čujem od kolega da im se dopada. Da se nisam zarekao da neću zagađivati ovo mesto tako glupim temama kao što su računarstvo i informatika, već bih vam održao oraciju zašto mislim da ne treba više da koristite programe te kategorije na valjano podešenom Windowsu 7.

Drugim rečima, kako vam drago: problem je u tome što ja nemam rešenje za nastali problem. Slike koje su veće od vinjeta postavljam na portal Minus i povezujem odatle. Tako ekonomišem sa prostorom koji sam zakupio, a pride lakše rukujem svim sadržajem u slučaju potrebe za reciklažom. iz nekog meni ne baš jasnog razloga, NOD je odlučio da to nije dovoljno sigurno za vas:

NOD tvrdi da su slike na ovom blogu virulentne...

Ako vam ovo smeta (mada, javljaju da se više ne dešava, od oko 16:00, otprilike), nađite način da isključite upozorenje i blokadu. Stavite domen min.us ili moj blog među pouzdane. Od mene imate obećanje da nikakvi sadržaji neće biti aktivirani na vašem računaru bez vaše eksplicitne dozvole. A i tada, bivaćete upućivani da sami preuzmete takav sadržaj, a ne da će taj sadržaj biti plasiran na vaš računar bez pitanja.

Uvek neke zavrzlame. Mogao sam da budem vinogradar, pa da se mučim kao i sad. Bar bih bio na vazduhu, a na kraju sezone imao vina i rakije.

2 komentara na temu “Bilo je problema “sa virusima””

  1. … već bih vam održao oraciju zašto mislim da ne treba više da koristite programe te kategorije na valjano podešenom Windowsu 7.

    Mislim da naslućujem kostur te oracije, ali sam nekako “psi’ićki” sigurniji kad mi Microsoft-ov proizvod štiti neki ne-Microsoft-ov proizvod. 😉

    Mogao sam da budem vinogradar… na kraju sezone imao vina i rakije.

    Jedan moj dalji, prekodrinski rođak je držao vinograd. Godinama. Stekao i neko (prez)ime. No, kad je “otišao kod Manitua” niko od sinova nije nastavio posao. Najstariji sin je rasprodao šta je mogao, a ostalo uništio. Na istom mestu “otvorio” auto-otpad. Ne znam koliko se mučio i radio, ali je na kraju svake “sezone” je imao vina i rakije koje (i koliko) je hteo. 😀

  2. … već bih vam održao oraciju zašto mislim da ne treba više da koristite programe te kategorije na valjano podešenom Windowsu 7.
    kad čovek malo porazmisli, na valjano podešenom Windows 7 (sa UACom & nalogom bednih privilegija) bi moglo sasvim dobro da se radi bez ikakvog antivirusnog programa. MSSE kuka samo kad preuzimam one stvari – a i tada ga ignorišem. pitam se čemu zapravo MSSE služi… 🙂

Komentari su onemogućeni.