Duci Simonović o štetnosti sporta

Da, o štetnosti. Misli čovek na vrhunski sport, onaj koji sportiste tretira kao vrhunski odgojenu marvu za postizanje rezultata.

Nemam nameru da prejudiricam bilo šta ili da se stavim na ovu ili onu stranu. Ovo vam predstavljam manje-više tek kao kuriozitet, jer mi je Ljubodrag Simonović Duci odavno pao ispod radara i nisam imao pojma ni da li je živ, Bože me prosti. On je očigledno veoma emotivan dok priča na ovu temu, a slutim i da ima razloga za to. Da li se slažete sa tim ili ne, ne pravim pitanje dok god uopšte imate sopstveno mišljenje.

Uostalom, marketing u sportu je jedan od pet najunosnijih legalnih poslova na svetu. A da li je legalno baš sve što okružuje taj biznis, možemo da se pitamo.

 

Dakle, pogledajte ili nemojte. Ako posle tri i po minuta ne možete više, prekinite i nemojte da se mučite.

3 komentara na temu “Duci Simonović o štetnosti sporta”

  1. U međuvremenu: javio se onaj od koga sam pokupio izvornu informaciju, pa sam je zaboravio. To je Peđa Supurović, kome se retroaktivno zahvaljujem na linku koji je uputio putem svog profila na fejsbuku.

  2. Čovek je definitivno ispred svog vremena. Taj potez od pre 39 godina, na vrhuncu karijere, je postao samo početak njegove borbe, na žalost, bez velikog uspeha.
    Ako ništa drugo – sada bar onaj ko kreće putem vrhunskog sporta ima priliku da čuje kako izgleda druga strana medalje.

  3. Za Ducija sam prvo čuo od “starijih”, ali uglavnom kroz prepričavanja kako je (precizno) izvodio slobodna bacanja, te uopšte o košarkaškom umeću. Tu i tamo se samo provukla rečenica-dve o događajima sa Olimpijade u Minhenu; ništa precizno…

    Tek sam se za vreme Studentskog protesta 96/97 – tačnije na tribini na kojoj se pojavio (zajedno sa Dačom) – upoznao s njegovim stavovima. Inače zbog Ducijevog direktnog i energičnog načina obraćanja, pretilo je da od tribine nastane katastrofa; srećom pa je voditelj tribine (nevoljno i nesvesno) prepustio Dači vođenje iste. Bilo kako bilo, Duci je tada – u vreme kad su nam/im se svi šlihtali – sve studente oterao “u tri po podne” zbog sopstvene (studentske) gluposti i povodljivosti.

    Tokom godina koje su sledile, koliko sam uspeo da ispratim njegov rad/trud, deluje mi da zna šta priča. Takođe mislim da nije lud (da jeste, pojavljivao bi se češće na televiziji), ali mu generalno način rada prilično podseća na sekte…

Komentari su onemogućeni.