Ceđenje suve drenovine

Citat dana, ovog puta aftamacki dok ja već pijuckam nešto hladno i alkoholisano na terasi fazanerije pokraj Uba, dolazi od mog Komšije °. Kad sam pročitao jednu repliku u grupi Oldwave, napisao sam mu ovo: Neću te ni pitati za dozvolu. Ovo će da ode na Suštinu pasijansa kao citat dana. A ti mi posle fakturiši kraljeve AKA royalties. I tako mi to već godinama.

Da ne postoji, trebalo bi ga izmisliti.

Zlikovci! Izdajnici! Strani plaćenici! Hohštapleri, i to belosveCki! Prodavci šargarepe na štapu! Babojepci! Šušumige! Kriminogeni faktori ovog napaćenog društva! Nosioci veneričnih oboljenja i raznih drugih ničim izazvanih sankcija! Poliglote! Mikrocefali! Probušeni ventili! Crkla vam boš pumpa na uzbrdici dabogda!Elem:

…Uostalom, iz prazne glave teško izlazi puna rečenica.

Dragan Nedeljković,
jezičara (po vokaciji)

 

Red je da pomenem i to da je ova tužna i notorna činjenica bila izrečena kao reakcija na moje pisanje o onom mamlazu koji je odredio da mostovi razdvajaju.

 

Koliko me ima danas?...° Pisano velikim slovom sa jasnom i svojevremeno očiglednom namerom da svojatam dobrog čoveka i već osvedočenog drugarčinu kao, nekako teško objašnjivo, specijalnog svog. More bit’ zato što smo Banaćani – on Zrenjaninananac, a ja Kikindijanac, pa smo se razvili u strelce protivu beogradskih licimura i vampira i demona diljem starog Sezama (ko je to preživeo, ni pakao mu neće teško pasti, nego taj je i danas ostao blizak prijatelj). On jezičara, ja podjebavatelj, bili smo i ostali par, otprilike k’o Bim i Bum. Mnogo toga volimo i on i ja što je na istoj strani, pa se lako razumemo. A taman smo toliko različiti da začikavamo jedan drugog do besvesti, evo sad će još malo pa dvajes’ godina.

Komentari su onemogućeni.