Fotografija dana, 5. avgust 2011

Još jedan uspešan dan… Čak je i kiša sačekala da sve zgotovimo.

Nisam znao kako će današnji dan ispasti, jer bilo je varijabli. Ideja je bila da deo dana provedemo vozeći se putevima i bogazama Tare, a da ga završimo negde na Drini. Tako je i bilo: danas sam prevezao oko 125 km kojekuda. Ako nije bilo jedno šezdeset serpentina… Na kraju mi već dosadilo; ipak sam ja još kao dete oboleo od panonskog sindroma i ravnica je moj element, a ne brda.

Kako god, prekrasno je. Zastajkivali smo kojekuda, najpre vozeći se oko Zaovinskog jezera, a onda i usput ka Perućcu. Vrag nam nije dao mira pa smo čak stigli u klisuru reke Dervente, a i dalje do Predovog Krsta (što je bilo izlišno pohoditi, ali ajde-de). U tom zastajkivanju, patio sam što nemam pristojnu optiku za slikanje totala. Zato, izvinite što ovaj izrez nije baš najbolje obrađen: na netbooku ipak nemam sav potreban softver, a mašina pati i od ovo malo obrade… Elem:

Fotografija dana za 5. avgust 2011.

Da citiram Jasnu: možda nismo videli sve, ali smo videli svašta. I vreme je bilo blesavo, ali je bolje sarađivalo nego juče. Kiša je počela tek negde na putu između Perućca i Bajine Bašte, što nije bilo bitno. Poslednji deo plana je ipak ispunjen – kafica u nekom kafiću u Bajinoj Bašti i kupovina crne čokolade i zalihe mineralne vode. A onda pravac Kaluđerske Bare na poslednji konak.

Sutra idemo dalje: pravac Kušići, planina Javor. Kojim putem ćemo, još ne znamo: preko Ivanjice je bolje ići, ali tamo malinari jebu ale oko Arilja. Moraćemo preko Kokinog Broda, izgleda. Levo ili desno iz Užica, pitanje je sad.

2 komentara na temu “Fotografija dana, 5. avgust 2011”

  1. Je l’ ti aparat ima geo-tagovanje slike (ili kako se to već naziva)? Nije toliko bitno ono N i E, koliko nadmorska visina.

    LM, slika deluje kao da je ukradena iz . Čak i onaj tamniji deo na vrhu deluje kao fog of war(*) ili kako se već to zove…

    (*)
    Nisam igrao igru još od zgubidanskihstudentskih dana, pa se ne sećam svih tih naziva.

  2. Digresija…

    U sklopu HE “Bajina Bašta” nalazi se i reverzibilna hidroelektrana. Strašna stvar! Kad zafali energije u sistemu, radi kao generator struje. Kad ima viška u sistemu, uključe je u režimu pumpe (potrošača struje). Moćno…

Komentari su onemogućeni.