Tutumraci

Nesumnjivo nije dobro spuštati se na nivo kretena. Ali je moguće. Evo lične vežbe iz tog sporta.

Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto. Orion telekom je najgora Internet hosting kompanija na svetu. A svet je prilično veliko mesto.

10 komentara na temu “Tutumraci”

  1. Moja dva sajta tamo žive, a preživela su i onu skorašnju havariju. Šta bi?

    1. 14 sati mi je sajt nedostupan. Ni da pozovu telefonom; ni da napišu email; tiketi prijave problema ne rade; stanje servera ne radi; zovem, zovite kasnije; ni da napišu proveravamo. Tutumraci. Selim se bilo gde – evo ova Loopia je sasvim dobra. Grbo, jel ima Loopia web administraciju za mysql bazu?

      1. Jedini razlog zašto koristim domaći hosting provajder je što imam firmu, pa platim onaj “neograničen” hosting za mene i mog prijatelja Popa za godinu dana i onda to mogu da uradim dinarima prkeo firme i da dobijem račun, pa su onda to troškovi firme.

        Ni to neću još dugo, čekam karticu koju vadim za firmu preko Komercijalne upravo zbog ovoga i kupovine preko interneta gde oni sve to lepo plate, pa pretvore u dinare i skinu sa računa, a moja firma dobije račun, tako da ću od sledećeg jula kada mi ističe hosting verovatno preći na neki stranjski.

        Doduše, ja sa Orionom nisam imao problema, ali i imam dva statička sajta tako da nemaju šta da zeznu. B)

        1. Jasno ti je šta je bolesno u ovoj šemi. Ja razumem da računari crkavaju, kablovi pucaju, hladni lemovi zajebavaju. Ali ljudi smo, razgovaramo. Komuniciramo. Izgovorite, recite, kukajte. Bilo šta. Ali ne, mi smo tutumraci, mi ćutimo u kukuruzu.

        2. Управо. Имао сам, веровао или не, слична искуства са разнима по Америци. А има ги разни, баш. И није ми битно да ли ће доћи до брљотке, јер ће неминовно доћи. Сви запошљавају све слабије и слабије образоване а јефтиније раднике, дакле у категорији да не уме да сабере два разломка, не разликује трешњу од вишње. Разлика између фирми почиње на исправљању тих грешака. А ту распон иде од орионоликих, да им орах из руке не узмеш, до сувих генијалаца, на леба да их мажеш.

        3. Ovde se neće desiti, ovo su tutumraci, ali apsolutni vrh dizanja pritiska je kad, da bi te kao fora umilostivili, daju neki poklon.

      2. Ima Loopia sve osim dežurnog od petka popodne do ponedeljka ujutru. A havarije se dešavaju isključivo petkom uveče ili subotom prepodne.

        Dečko iz Loopie mi je, na pitanje o razlogu slabog odziva Suštine pasijansa, jednom prilikom mrtav ‘ladan odgovorio “znate, u toku je DDOS napad na naše servere, paaaaaa…..” I šta sad? Da kupimo ono sredstvo što vadi fleke iz odeće?

        Čoveče. Držao sam u Eunetu server na housingu, na njemu je u jednom trenutku bilo 260 sajtova, od čega 15 veb aplikacija sa bazama. I FTP za sve klijente i mail server za sve klijente – i sve to na jednoj mašini. Broj zastoja za jedanaest godina rada? Nula. Broj nepredvidivih situacija? Nula. Broj najavljenih zastoja? Tri – jednom preseljenje servera u drugu salu i dvaput zamena jezgra neprekidnog napajanja za jače. Najava unapred? Sedam do deset dana, telefonom dvaput i mailom triput. Ukupno trajanje ta tri zastoja? U zbiru, manje od sat vremena. Dostupnost dežurnog na telefonu koji sam imao? 24 sata na dan, sedam dana u nedelji. Jednom sam iskušao stvar – krivica beše do onog administratora tog servera – čovek iz Euneta je otišao u pola dva po ponoći da hardverski resetuje server na moj zahtev. I kad je to učinio, odmah me je pozvao telefonom nazad. I čekao pored servera da ga opet nazovem sa potvrdom da je sve u redu.

        Da skratim priču i prevedem je na srpski: DOBRA tehnička podrška je moguća.

        Loopia samo prikuplja negativne poene, a još nijedan pozitivan poen nisam imao. Jedino im držim za pravo da imaju efikasan i udoban sistem naplate i administracije. SP je od ideje do vidljivosti na netu bio zgotovljen za manje od 48 sati, a sve odradih iz online konzole.

        1. Pa, ja sam prestao da radim u firmi koja vodi tu operaciju još početkom 2003. ali sam volontirao na nekom prostom administriranju i održavanju servera (i zameni mašine, kad je došlo vreme). Zadnji ozbiljan posao mi je bio da prevedem važne domene sa .yu na .rs i to je prošlo bez bolova.

          A onda se ta operacija tiho ugasila tokom 2010. godine, iz razloga koji nisu tehničke prirode. To mi je bilo po volji, jer mi je taj posao bio potreban baš kao i čir na dupetu. Eunet za sve to vreme nije pravio tehničke faulove – ponavljam, nijedan – i to je jedino relevantno u ovoj priči.

  2. I evo ga! Bas danas, SMS specijalna ponuda! IP Telefon i silni minuti, Besplatno! Koicidencijo slucaja, eve me!

Komentari su onemogućeni.