Fotografija dana, 6. decembar 2011

Došao je i taj dan: rashodovanje starog računara.

Svaki treći upgrade mog računara je, zapravo, kompletna zamena, podizanje od nule. Onda se potrudim, pa investiram u bazu koja može dugo da izdrži. Radeći tako, zapravo sam samo triput sebi kupio nov stoni računar (1996, 2002, 2009 – ne računam onaj iz 1991. koji sam izbacio iz kuće 1992). Kada novi računar zauzme mesto, stari ostane još neko vreme – ja sam sujeveran – a bilo je i doba kada su mi bila potrebna dva, pa i tri računara.

Ne ponovilo se.

Više od jednog računara mi ne treba. I laptopa sam se odrekao, kod Jasne je odavno. Ana ima svoj stoni računar (od letos i svoj netbook, onaj koji smo nosili na letovanje). Brat i njegova porodica, sa kojima delimo kuću, imaju svoj računar. Svoj prethodni desktop sam ostavio za neku rezervu, dok mu ne dođe sudbina.

E, pa juče mu je došla. U danu koji je protekao, bio sam hardveraš…

Fotografija dana za 6. decembar 2011.

Na bratovom računaru se desio strujni udar i crklo je napajanje. Onda sam izvadio napajanje iz svog starog kompa i stavio ga u njegov. Onda sam o istoj gužvi stavio DVD uređaj u Aninu mašinu, taj tamo nešto trokirao, pa sam usput disku od 250 GB tamo dodao i disk od 320 GB iz te moje stare makine. Preostali od 160 GB ću da strpam negde kao medija-skladište. Ostaće mi u rezervi zvučna kartica SB Live! Value (legendarna), Asus video kartica (solidna!), jedna mrežna kartica i hladnjak velik kao pesnica, vidi sliku, koji ne može da stane u svaku mašinu. Možda da preselim to u svoj komp?… Ne znam da li može da se namontira… A kućište, mama-ploču i memoriju ću da poklonim nekome, ko prvi naiđe. Mišn će biti akomplišd tek tad.

Ako vam treba ovo, izvol’te na kaficu, pa nosite gde god vam drago.

2 komentara na temu “Fotografija dana, 6. decembar 2011”

  1. Za Intel, jašta.

    I da mu ovde stavite jednog Technicsa, samo njega sluša!

Komentari su onemogućeni.