Šta kaže institut u Biškeku

Citat dana dolazi od čoveka koga je voditeljka programa izvređala kao gosta, a on je to primio stoički i onda je počeo da se zajebava na njen račun. Što se mene tiče, nije bio dovoljno uporan u tom nastojanju i previše je popuštao guski. Ali, imao je nekoliko antologijskih izliva maštovitosti. Elem:

Ivan Tasovac, subverzivacPrema poslednjem istraživanju psihološkog instituta u Biškeku, naučno je dokazano da slušanje koncerata Beogradske filharmonije u potpunosti sprečava pojavu peruti i seboreje, […] i isto tako, da povećava volumen trepavica do 75%.

Ivan Tasovac,
direktor Beogradske filharmonije

Najslađe od svega mi je ono što će sad da se desi.

Elem, naći će se neko da mi nabaci neke argumente koje ne mogu da vidim i da ih smesti u kontekst nekakvih teza koje ne odbijam da razumem dok ne vidim one argumente iz prvog dela rečenice, a sve u cilju pokazivanja da je ovde pomenuti subverzivac nosilac oznake 666 ili barem ____________ (dopisati neku uvredljivu kvalifikaciju po nahođenju). Dakako, pritom je nebitno to što niko od napadača ne zna ime prethodnog direktora Beogradske filharmonije, niti je o toj instituciji ikada razmišljao. Drugim rečima, satrimo čoveka zato što u krajnjem ishodu radi dobar posao.

Najzad, odvojite pola sata i pogledajte to napucavanje između guske i Tasovca, pa presudite sami.

Dolazi Nova godina. U njoj će biti sve isto kao i do sada: kad god neko ispliva na površinu, najbliži njemu će se već naći na usluzi da ga vrate da gnjura u govnima. Tasovac se fenomenalno nosi sa mediokritetima koji ga tumače. Kako vreme prolazi, ja se postepeno selim iz statusa navijača u status poštovaoca.

I ne, podrška Tasovcu ne znači da onda moram podrazumevano da volim ljude takvog karaktera niti mora da mi se sviđa takva frizura. Ali ako sve to što radi dovodi do operativnog planiranja rada institucije i do četiri godine unapred, ja mogu samo da skinem kapu tome.

$#$

1 komentar na temu “Šta kaže institut u Biškeku”

Komentari su onemogućeni.