Utovar nedeljom, 11. decembar

Kako bi izgledao svet u kome ne bismo mogli da otkrijemo nikakvu budalaštinu tokom barem nedelju dana? Postoji li takav svet?

Verovatno bi se dalo naći nekoliko dana mira po nekim tibetskim manastirima, mada je i to prilično diskutabilna stvar, s obzirom na to da su se Dalaj-Lama i ekipa u izgnanstvu dali u drugovanje sa medijima ne bi li upoznali svet sa svojom mukom.

Ta misao se polako okreće za drugom: sad kad ste povezani toliko da svako može da vas uhvati kad god to poželi, jeste li zaista srećniji nego što ste bili pre?

Da preinačim svoje pitanje: nedelja je, to izvesno i sami znate. Kako tačno glasi vaš izgovor što sada niste negde drugde, a ne pred računarom? Kako glasi vaše mršavo opravdanje što niste isključili svoj mobilni telefon barem danas?

Kada ste poslednji put uživali u tišini?

– * –

Šta reći, a očuvati pribranost?

Ma ovo je neka fotomontaža.

Tako, brate!

– * –

Pesimista se žali na vetar.
Optimista se nada promeni pravca.
Vođa podesi jedra.

John Maxwell

– * –

Sve je relativno.

sve je relativno

Ne moram da prevodim, nadam se.

Istina, crni robovi su uglavnom iz zapadne i jugozapadne Afrike, a desni snimak je iz istočne Afrike (tačnije, iz Etiopije), ali đavo će sad da gleda na tzv. sitnice…

– * –

Ne slušate me dok govorim, pa moram da ponavljam: rekao sam “tantra“. To je od Kama Tantra. Nije to Kama Sutra.

Tantra:, neotantra, tantrizam, artizam, pacifizam i ostali snobizmi.

Ali ako baš hoćete, to će biti Kama Prekosutra. Ili Kama Malosutra.

– * –

"Uštedite pare. živite bolje", veli slogan Walmarta. Ako ste već uštedeli, kupite učkur za gaće.Kamiondžija Ed se ispoveda jer ga grize savest:

…Šta znam, ta devojka na odeljenju fotografije u Walmartu je ipak samo radila svoj posao. Razgledao sam ponudu i hteo sam da budem ostavljen na miru, a ona mi je dosađivala nudeći pomoć. Na kraju nisam izdržao: rekao sam joj da tražim crno-beli film za svoj digitalni fotoaparat. Rekla mi je “sačekajte, molim” i otišla. Nije je bilo pet minuta i za to vreme sam najzad bio ostavljen na miru. Onda se vratila i bogzna kako mi se izvinjavala jer nemaju više tog filma na lageru.

– * –

Ove nedelje ne morate da tražite mačku.

Čista metafizika.

Međutim, ako ne vidite tri mačke, onda je vreme da zatražite pomoć oftalmologa.

– * –

Kajanje ne postoji da bi nas podsećalo na grešku koju smo načinili,
već da bi nas opomenulo da uvek možemo da činimo bolje.

Kathryn Schulz,
na predavanju na TED konferenciji

– * –

Aforizam iz Etne 109:

Moderni mladi ljudi danas rado
kupuju diplome. To je megatrend.
Slobodan Simić

– * –

Patiku u usta, pa niz ulicu.Tužni vic meseca:

– Znaš li, draga, zašto je bog čoveku podario jedan jezik, a dva uveta?

– Ne, zašto?

– Da manje priča a više sluša.

– * –

Živa istina: ovo je zabeleženo u Londonu, ispred jedne stanice metroa koja više nije u funkciji i pretvorena je u muzej. Dakle, organizatori zabranjuju posetiocima fotografisanje samo ako koriste DSLR fotoaparate; ako koriste point’n’shoot aparate, slobodno je da fotografišu unutrašnjost te stanice do mile volje.

Imate dobar fotoaparat? Pa ko vam je kriv!

Kakva kapitalna, veličanstvena, neponovljiva glupost.

Svašta sam čuo i video: dozvoljeno slikanje, dozvoljeno ako platiš, zabranjeno slikanje, zabrana upotrebe blica, zabrana upotrebe stativa… I svaka od tih zabrana, koliko god da mi se ne bi svidela, imala je nekakvo svoje utemeljenje. Uglavnom sam poštovao restrikciju; u par navrata nisam u inat, jer je zabrana bila besmislena. Ali ovo… Ovo je veličanstveno.

Trebalo bi organizovati photowalk na to mesto. Organizovati grupu od barem stotinu osoba koje će, na nečiju komandu, isukati DSLR aparate i krenuti da slikaju po toj stanici kao da ne postoji sutra. A zatim bi trebalo najboljih hiljadu fotki objaviti na nekom sajtu i udariti u sva zvona.

– * –

Prikladna muzička zavesa za prethodni prilog. Da se setimo vremena kada je Engleska smatrana prostorom u kome se gaji i vrednuje nešto sa stilom. A onako uzgred, prisećamo se i remek-dela brodvejskog baleta pretočenog u holivudski klasik. Bilo je to onih godina kad je vazduh bio čist, a seks prljav.

– * –

Ko'ko ko da.A sad, spektakl: vic bez veze meseca.

Krenule neke kokoške na rođendan prijateljici. Pita jedna o nabavci poklona:

– A ko’ko para da damo?

A odgovori druga:

– Ko’ko ko da.

– * –

Reši rebus.

pi

– * –

Tekst vredan milion dolara, ovde, posvećen drugom najvećem govnetu balkanske estrade.

[EDIT 18. decembra: članak je volšebno nestao, link je mrtav. Sultan ima duge prste. Link je preinačen na jedno od alternativnih mesta. Volusino, nećeš zaustaviti Internet.]

Omiljeni odeljak:

Polni organi u akcijiKenjali smo Vlado, kenjali, pljuvali, jeli govna gde ne treba govna jesti. Sami potpuno usrani, srali smo po čemu smo stizali. Smetalo nam je što dobijaš pičke, što dobijaš pažnju javnosti, u nedostatku daljih razloga umelo je i da nam zasmeta to što si Crnogorac. E pa, nek mi pukne ova stolica na kojoj sam dane presedeo ako te lažem, od skoro moje mišljenje o tebi je neutralno i naginje ka pozitivnom! Prevrni neku posle certa i za nas! Izvini, Vlado što smo predugo živeli u laži. Izvini Vlado, brate, ja tebe stvarno ne mrzim, a posle godina gacanja po govnima, bauljanja po blatu, počinjem da više ne mrzim ni sebe. Ojsvietlamajskazoro, AUPIČKUMATERINU!

– * –

Milion raznih andrmolja za veb pregledače… Ali kako se niko do sada nije setio ovoga?

Preostaje samo da se konsultujemo sa Mattom da li je ovo u tonalitetu.

– * –

Ako vam se ne bude dopao novogodišnji poklon, uzdržite se od komentara. Upamtite: uvek može da bude još gore.

Ćuti. Ne prizivaj đavola.

– * –

Do sledeće nedelje.

$#$