Fotografija dana, 28. januar 2012

Ponekad imate zicer, ali posao ne ide lako.

Jasna je kupila dve orhideje kambrije, jednu sebi i jednu svojoj mami. Jedna od njih, boktemazo, nama koji smo odrasli gledajući “Opstanak” izgleda kao da će da prhne u jato kamikaze-leptira koji će da me izgrizu svojim zubima u nameri da me upropaste… Just kidding

No, šta da se radi, pre odnošenja tog primerka, morao sam da ga uslikam. Boga mi je bilo posla i za asistenta: morao sam da aranžiram pozadine i da tražim kojekakva rešenja da bih imao dobar kadar. Išlo je teško: cvetovi se preklapaju gusto, pa se ne vidi lako šta je šta, ne nalazim lako sve zgodne uglove da bih izolovao neki detalj, muke sa svetlom, ruka u kadru, sto peripetija.  Na kraju sma ekako odvojio nekih pet-šest ekspozicija za dalju obradu, i odlučio sam se za ovu:

Fotografja dana za 28. januar 2012.

Da, to gore desno u pozadini je Jasnina ruka. Girl A to levo nije odsečeno, nego ispalo iz kadra, grrrr! Uglavnom, patnja je bila na visini, a te nesavršenosti namerno prezentujem da bih vam skrenuo pažnju gde vi da izbegnete greške na koje sam se ja okliznuo. Kako god, i pored rečenih falinki, proglašavam mišn akomplišd, jer sam ipak uspeo da uhvatim oblik a da ne ugrozim celu biljku ili da, daleko bilo, pokidam nešto.