Utovar nedeljom, 19. februar

Političari se zaleću. Biće ovo proleće sa smradom laži u vazduhu.

Koji položaj planirate da zauzmete kada počnu da bacaju na nas predizborne splačine? Antievropejci zahtevaju da im se naguzimo. Evropejci kažu "bend over and spread your cheeks". Razlika je jasna. Pa sad vi izvol'te izabrati.Ama, briga mene za njihove kampanje. Svako dobija 30 sekundi osim vadikala i radikala: oni zaslužuju po petnaest. Ako me za to vreme uvere u bilo šta što govore, tačnije ako me uvere da je tačno to što pričaju, postoji mršava šansa da dobiju moj glas. Ako pre toga ne napravim onaj origami od svog glasačkog listića.

– * –

Znanje: to je ono kad znate da je paradajz voće.

Mudrost: to je ono kad ne stavljate paradajz u voćnu salatu.

– * –

I onda se čude i ljute kad krenu da im pale zastave po svetu.Majmunologija preko bare ulazi u novu fazu. Paketić po paketić, stvaraju nove socijalne norme i uče svet njima. Najnoviji plan, kaže jedna vest: stidljivost, tuga i usamljenost će biti proglašene za mentalne bolesti. Pretpostavljam da je za nekoliko godina odložen plan da se heteroseksualnost i oblačenje po kanonu s polovine dvadesetog veka proglase bolestima.

Takođe, gramzivost, nezajažljivost, taština, dvoličnost i licemerje neće se smatrati bolestima, a ni manama. Osim ako živite negde drugde. U Americi, to su vrline.

– * –

Najluđi komentar koji sam čuo o hajpu zbog smrti Whitney Houston:

…Samo se nadam da ću umreti pre Justina Biebera.

– * –

Obećanje – ludom radovanje!

Rado bih vas sve video u tom poduhvatu.

– * –

Ima jedan dečko, studira u gradu Mogadišuu… I ima nalog na fejZbuku. Profesor nas upozorava:

Zovi me ćupom, ali me nemoj razbiti...

– * –

VentripotenkoNedavno sam saznao: osobe koje nose košulju koja izgleda tako kao da je peglana na vangli nazivaju se ventripotentne. Zatiče se tu i nekakvo značenje koje ima veze sa proždrljivošću, ali neću to da pričam, da ne bi neko pomislio da sam ja takav… Angel

Ako sam dobro razumeo, odsad bi visokoobrazovani pristup vređanju punačkih osoba mogao da glasi:

– Ventripotenko jedan!

– * –

Sve je sranje osim pišanja. A i pišanje je sranje kad je uz vetar jači od tri bofora.Lud svet. I treba da se desi smak sveta. Pazi ovo.

Po nalogu SAD, UNESCO organizovao konferenciju na temu WikiLeaks, 16. i 17. februara u Parizu. Simultano, SAD obezbeđuju da simpatizeri i zagovornici koncepta WikiLeaks budu sprečeni da se pojave na konferenciji. Štaviše, trude se da daju minimalni publicitet događaju dok se dogovaraju kako da stanu na put onima koji otkrivaju globalne planove globalnoj populaciji.

A onda WikiLeaks objavi saopštenje o tom događaju.

U međuvremenu, ono fašističko govno objavljuje knjigu pod naslovom “Vikiliks mi javlja”. Javila ti nevolja da si prolupao, budalo jedna.

Lud svet. I treba da se desi smak sveta.

– * –

ETNA - Prvi elektronski časopis za satiruČitate li “Etnu“? Učinite to čim završite čitanje ovog utovara! Mali izbor za vas:

Naš predsednik umišlja da je simbol mira.
Izgleda kao usran golub!
Vasil Tolevski

**

Srbija zadovoljava najviše ekološke standarde.
Odlično se razgrađuje.
Slobodan Simić

– * –

Ulazi Mujo u kuću i pita:

– Fato! Đe su djeca?

– Na engleskom!

– OK: where are the children?

– * –

Ludaci ne ostavljaju Teslu na miru, pa to ti je. Najnovija konstrukcija je toliko budalasta da ju je teško prepričati. Podlogu priče čini niz prikladnih koincidencija i tvrdnji koje se ne mogu proveriti, sve i uz obrte čiji uspeh se zasniva na nesposobnosti čitaoca da zapramti šta je pročitao  uprethodnom pasusu. Uglavnom, ostaje nejasno zašto bi neko morao da udavi 86-godišnjeg starca da bi mu oteo sadržaj iz sefa. A posebno ostaje nejasno zašto bi Hitler slao baš svog telohranitelja u Njujork (i uostalom – kako bi to učinio?) da ubije Teslu.

U celoj priči, jedino je zabavna upotreba skraćenice CIA – autor ove teorije zavere nije baš načisto čime, kad i kako ta agencija trebaq da se bavi; istina, vrlo je vešto ispreskakan niz fakata kako bi se zamaglgilo to da je CIA osnovana tek u jesen 1947. godine, u vreme kad su svi transferi nacista po svetu odavno već bili završeni.

Čime se zamlate sve neće baviti, pa to je čudo jedno.

– * –

Znate li onu parolu “strpljen, spašen”? Evo, probajte: budete li uporno gledali u ovu sliku, nešto će da se desi.

Doći će ti u san i reći će ti nešto važno. Zaboravićeš šta ti je rekla i to će skupo da te košta.

Navodno, mnogi jezici imaju sličnu frazu, jer strpljenje je univerzalno prihvaćena vrednost. Osim možda među Balkancima, ali bar frazu znamo.

(Daj bre, vrati se na stolicu. To ponašanje je detinjasto.)

– * –

Nije šala, nije vic! Pročitao sam prvi Lunov Magnus strip posle više od 30 godina.

Aj’ pa onda, prijatan ručak želim, Vidimo se sledeće nedelje u podne!

$#$