Zimski dan bez snega

Nekih stvari ima što ne govore se svima…

Kako kome, al’ meni su prijali studeni zimski dani. Grejanje u kući fino (nisam ja kriv što mi je gajba blizu toplane), grejanje na poslu pristojno, auto na sigurnom¹, odeća dovoljno topla, a ni prevoz baš nije bio toliko loš.

Mada, ruku na srce, prevoz je mogao da bude i bolji. Pogotovo prvih dana silnih snežnih padavina. Al’ s druge strane, na to što sam zbog lošeg prevoza dnevno pešačio 4-5 kilometara po slabo očišćenim neočišćenim trotoarima i pešačkim stazama gledam kao na prinudni sistem za postizanje i održavanje dobre kondiciju. Winking smile

I psiha ljudi je drugačija. Na bolje, koliko mogu da uočim. Sa komšilukom i rodbinom sam se više družio nego svih onih dana oko Nove godine. Valjda nam je svima toplije kad smo (češće) skupa. Smile

je l' da da se jedva vide?No, dođoše topliji dani. Ne baš onako topli (još im nije red), ali svakako dovoljno topli da se više ne nose dugačke hlačice ispod farmerki. S toplijim danima odmah se ukazala i beogradska prljavština, nekvalitetni gradski putevi, kao i još neke nelepe stvari o kojima ne bih u ovom (lepom?) prilogu.

I tako… Stojim, čekam bus. Malo sam se udaljio od ivice trotoara, jer vozači često ne obilaze ulične bazene. I odu misli na otavu, lutaju, pa se vrate, te padnu svakakve ideje na pamet, pa se prenem uz zaključak “E, ovo bi bilo idealno za ‘Suštinu pasijansa'”.

Tu ima jedan problem! Studen je velika, a touch screen mobilnog slabo reaguje na “obučene” prste. Stoga odustanem od zapisivanja i baš svaki put pomislim “Ma, ovo je toliko dobra ideja, da ću je sigurno zapamtiti do kuće”.

Do kuće se ispostavi da ideja ipak nije bila toliko dobra da bi ostala zapamćena. Tek prekosutra se setim da sam o nečemu i razmišljao, ali nikad više i o čemu sam razmišljao. Sad smile

Ili to godine čine svoje. Ma da nije to onaj nepoznati NemacEye rolling smile

__
¹ O tome kako sam auto smestio na sigurno ću pisati prvom narednom zgodnom prilikom.

3 komentara na temu “Zimski dan bez snega”

  1. Није Немац, него тер’шчка организација. Видиш да почиње на Ал.

    1. Čegbre! Stoj! El ti to ‘oćeš da ka’eš da je tvoja bivša firma imala prikrivene namere o terorizmu?… Awwww…

      1. Е, овај, нијесам одавле… био сам да однесем тетки лек… а имам и црно на бело да сам се одрекао тала у фирми… а јел’ мора то светло да ми бије баш анфас, не лежи ми нешто, лоше испадне на снимку.

Komentari su onemogućeni.