Utovar nedeljom, 25. mart

Jeste li okrenuli sat? Ako do sada niste, onda blago vama.

Ova besmislica sa okretanjem vremena dvaput godišnje se nastavlja i dalje iako nema nikakvo utemeljenje u zdravoj pameti. No, šta da se radi. Ostaje navika, ostaje budalasti pogled na svet, ostaje i potrebe da sinhronizujemo… Ni sami više ne znamo šta to.

Sad ću lepo da indukujem svoj glasački listić kao pobednički po definiciji: nacrtaću ..... i glasati za njega. I tako ću najzad dobiti ono za šta sam glasao.Nego, današnji utovar je malo manji. Ali molim vas da to nikako ne protumačite kao smanjeni broj gluposti oko nas. Naprotiv, više ih je, nego smo prosto postali imuni na njih.

Red je da se zahvalimo političarima na toj pojavi. Oni tako zdušno sprovode predizborne kampanje, sve misleći da ja neću uraditi ono što sam već naumio. Elem, do sada sam glasao za jednu političku opciju i od te političke opcije sam dobio ….. . Drugi su glasali za druge političke opcije i od njih za to su dobili ….. . E, pa lepo: sad ću lepo da indukujem svoj glasački listić kao pobednički po definiciji: nacrtaću ….. i glasati za njega. I tako ću najzad dobiti ono za šta sam glasao.

Prizivaj, prizivaj... Posle će nam đavo biti kriv ako zaista dođu.Gledate li kad emisiju “Dobra zemlja” na B92? Ja je gledam iz kreveta, onako pre ustajanja… Još dok je to bio Zaharijev termin, i kad se zvalo “Znanje na poklon”, stalno neke provale. I Uroš je sad nastavio da sa ispaljivanjem gluposti barem jednom u pet minuta… Provala prošle nedelje:

Elem, pričalo se o kvalitetu zaštite semena kukuruza. A pošto je semenska roba strateški važna za jednu državu, to postoje regulative kako se semenska roba priprema, pakuje i distribuira. I Uroš spremio seriju priloga o tome, kao što je red. U goste došao neki ugledni stručnjak za semensku robu, a doneo uzorke obrađenog semena kukuruza u nekoj tegli, pa se vidi i kroz staklo. Seme ima neku crvenu zaštitnu opnu, što je važno da zrno ne bi bilo oštećeno tokom mašinski vođene setve. I veli Uroš:

Šaka žutih zvezdica– Pogledajte, dragi gledaoci, kako su lepo crvena ova zrna. Još samo fali šaka žutih zvezdica, pa da bude kompletno.

Jezik pregrizao dabogda.

O cirkusu sa semenskom robom u zemlji Srbiji – drugi put. Tek, znajte da u proizvodnji hrane u Srbiji vlada haos. Samo nam još žute zvezdice fale pa da nastane totalna tarapana.

Izdavač numere one evrovizijske groteske koju je Rambo Amadeus pripremio i tako podelio Crnu Goru na tri polovine (kod njih uvek viška do mile volje), greškom je zatražio od Jutjuba da povuče popularni spot iz online ponude. Kad je to čuo, Rambo Amadeus je poprilično glasno negodovao, pa je spot vraćen i sad opet može da se gleda.

E, pa kad može, ajd’ onda. Bolje Ramba Amadeusa nego Engelberta Humperdincka i onu numeru koja traje tri i po sata (ili se bar tako čini).

Traj not tu bi hermetik! Smile

Poslednja tri puta su tražili od mene da ga skratim bar na pola.Stigla mi u petak ponuda za posao, zapravo prinet mi je oglas neke kompanije na osnovu podataka koji navode da sam upleten u tamo neke tehnologije. Ono, zapravo nisam, ali nema veze, neka misle da jesam. To je zapadni sistem: u CV izjavim znanje iz svake oblasti čiju knjigu mogu da kupim ili maznem sa neta u roku od nekoliko sati. Pa kako ispadne.

Jedino ne znam da li njima zbilja treba software inženjer ili možda softver engineer. U ovom oglasu traže ovo prvo, ali nekako slutim da traže to drugo. Nisam nijedno, pa se nisam previše deranžirao tim pitanjem. Zahvalio sam se na ponudi tvrdeći da ne ispunjavam uslove oglasa. Dotična osoba mi se onda ljubazno zahvalila na brzom odgovoru i poželela mi prijatan wikend. Hteo sam da je pitam da li je možda mislila na veekend, ali sam se uzdržao.

A pisanje CV mi loše ide. Poslednja tri puta su tražili od mene da ga skratim bar na pola. Jednom prilikom to nisam hteo da učinim, pa sam ih pitao “koju polovinu želite da odbacim”, što su verovatno protumačili kao zajebavanje, jer mi se više nisu javili. A zapravo su oni mene zajebavali, ali ja se nisam naljutio.

Od ta doba, u spisku svojih sposobnosti obavezno držim sledeće stavke: ume da vozi bicikl; ume da žvaće sopstvenu hranu; ume da skuva jaje na željenu tvrdoću žumanceta; ume da naštimuje gitaru; ume da prepozna lažova; ume da prepozna Mesec; ume da stane kad je dosta; ume da nacrta cvet svetlom; ume da nađe mir u malim koracima.

A sad na Tarzaniju na čitanje teksta koji mogu ‘ladno da potpišem: o licemerju kojim se određuje demokratičnost društva.

Što ti je ekskluzivaDakle, priča ide ovako: kada neko dođe službeno u kragujevački Fiat, pa poželi da se kreće autom po krugu (jer ta fabrika je velika kao omanji gradić), može to da učini samo ukoliko je taj auto marke Fiat.

Očekivao sam demantije sa nekoliko strana, ali nisam ih dobio; istina, nisam pitao svakog ko bi mogao da zna. Ako vi znate nešto, ne bilo vam zapoveđeno, potvrdite ili demantujte. Zahvaljujem se unapred.

Mashup slika meseca!

Autor nepoznat, nađeno na tumblr portalu, stiglo preko devet veza na fejZbuk.

Ah, #onokad osetiš spokoj što se među svim vizuelno upriličenim vicevima koji se ponavljaju putem e-pošte svakih 3-5 godina najzad pojavi i jedan od najboljih.

Ovaj levo kaže "Trista hudičev!", a šta kaže ovaj desno, rastumačićete sami.

U slučaju ovog, ima možda i više od deset godina da mi to nije poslato… Do petka, kad mi ga je poslao… Nije važno ko, tek nije da nisam pomislio da je to bila refleksna radnja povezana sa bojom neba.

Poenta je u tome što bi bilo zgodno osvežiti ovaj živopisni piktogram nekim sličnim imperativnim rečenicama koje govore o ljubavi između psa i majke nekog slobodno odabranog političara.

Prijatan nedeljni ručak vam želim! Aj’ pa čitamo se sledeće nedelje.