Jedna na dan (4): 4. april 2012.

Zavirivao sam u neke tuđe projekte “jedna na dan”. Većina njih je imala ponavljajuće lajtmotive, neke teme koje je fotograf istraživao tokom vremena. Imam nekoliko takvih tema na umu. Evo prve.

Pokrećem temu “žice i bandere” u okviru svog projekta “jedna na dan”. Fotka je uhvaćena u foto-šetnji u utorak popodne.

Jedna na dan, 4. april 2012 - Žice i bandere

(pogledaj veću fotografiju)

Baš je Komšija juče pomenuo žice u naseljenim područjima i to da je davno digao ruke od ćorava posla u pokušaju da se nekako ratosilja tih smetnji u kadrovima. Da ne bi ispalo da sam mu oponirao na temu, već sam okačio foto-repliku koja potvrđuje da mislim slično. Ali ne samo to, nego su žice svojevrsna dobra tema za istraživanje: bilo je veoma lako uhvatiti ovaj kadar jednom kad sam podigao glavu i uočio čega sve ima na ovoj banderi. Vidi se čak i ovde, no pogledajte fotku od 2400 piksela (link ispod slike) da biste lakše razaznali sve detalje.

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up Sepija radi odlično (nebo u kadru je svakako bilo sasvim sivo i ne baš inspirativno), a rezolucija je takva da se detalji odlično razaznaju. Geometrija žica je učinila da postoji izvesna napetost u kompoziciji, što znači da postoji neka reakcija.

Usputna beleška: sad se vi pitate kakve svrhe ima to što ću najverovatnije stalno navoditi “mišn akomplišd”. E, pa ima! Osim psihološkog dejstva autosugestije, hajde da budemo načisto da će poneka fotka i omanuti; i to će biti u redu dok god ja iz takvog slučaja budem izvukao neku pouku i saznanje kako da više ne omanem.

Komentari su onemogućeni.