Ič gi nema

Sećate li se Blacka? Onog plavušana koji nas je jedno leto smarao “divnim životom“, a zatim nestao bez traga?

Zapravo, čovek je ostao poprilično aktivan na muzičkoj sceni, samo što to nije bilo propraćeno u ovim krajevima.

Album Wonderful life, ako zanemarimo naslovnu pesmu koja je dosadila i Bogu i ljudima, bilo je pravo osveženje tog leta ’87. godine. Pažnju mi je privukao drugi singl, “Everything Is Coming Up Roses“, a onda sam uhvatio da preslušavam i one koje se nisu vrtele na MTV-u. Da se ovaj post ne bi pretvorio u analizu albuma, skrenuću vam pažnju samo još na “I’m Not Afraid“, sjajnu džez-pop stvar iz koje sam, kao šesnaestogodišnji klinac, prvi put skontao bluz izraze kao što su “the cotton is high” (izvini Geršvine) i “harvest moon“.

“No-One, None, Nothing” pojavila se na njegovom drugom solo albumu, Comedy. Izašao je već naredne godine, kod nas licencno na vinilu u izdanju PGP-a, i iznedrio mnogo sjajnih pesama koje, eto, nisu postale megasvetski hitovi. Meni omiljene su “I Can Laugh About It Now“, “Let Me Watch You Make Love“, “You’re A Big Girl Now” kao i gore okačena em pomenuta stvar. Video koji je prati nije originalan jer spot nikada nije ni napravljen, ali je neki od fanova uklopio (poprilično nevešto, doduše, i iz ko zna kog razloga) scene iz “Ane Karenjine” – slobodno ignorišite sliku i uživajte u muzici.

A onda su došle devedesete, ploče su prognane, a PGP je procenio da na staklo ipak treba stavljati domoljubive izvođače. Tako su se na nosačima zvuka umesto muzike počeli pojavljivati “projekti”, a novi Blackovi albumi u mojoj fonoteci su morali sačekati pojavu Interneta…

2 komentara na temu “Ič gi nema”

  1. Kako mogu da se ne sećam … U tih par dana kada je izašao Wonderful life postao sam po prvi put otac! 🙂 I u retkim trenucima slobodnog vremena vrteo album neprekidno i pitao se gde se ovaj genijalni čovek skrivao do tada.

Komentari su onemogućeni.