Jedna na dan (190): 7. oktobar 2012.

Jeste da je bio nedeljni dan, ali je ceo bio ispunjen k’o oko društvenim aktivnostima, pa se nisam nešto bavio fotkama mimo porodičnih zapisa i nekih privatnih beleški – ništa za projekat “jedna na dan”. To je uobičajeno vreme da vidim šta je preteklo u arhivi, a toga uvek ima. Čak, već neko vreme obeležavam kandidate kojima ću da se pozabavim kad mi se ukaže prilika, kao sad.

Prisetio sam se fotke oko koje sam se potrudio još na licu mesta, a povoljni vid obrade pomogao da izađem na kraj sa detaljima. Pogledajte:

Jedna na dan, 7. oktobar 2012: prolaz pod stubovima

(pogledaj veću fotografiju)

Scena je, verujem, lako razumljiva. Reč je o nekom prolazu u ulici blizu centra u Somboru; fotku sam uhvatio prošlog vikenda. Dinamiku scene sam sačuvao posredno, zahvaljujući HDR metodama. Nisam se obradom bavio mnogo mimo toga: bilo mi je dovoljno to što mogu da utičem na teksture.

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up Kad je motiv jednostavan, a izvedba precizna, onda nema mnogo šta da se kaže. Geometrija scene mi je bila po volji i samo je trebalo da pripazim na vertikale. Tokom obrade HDR fotke, lako sam izveo teksturu zidova i trotoara i to je bilo to.

Idemo dalje.