Jedna na dan (203): 20. oktobar 2012.

Kakav dan! Kakvo vreme! Kakve prilike! Pa i ovo: kakve fotke!

Kad se ne da, baš se ne da. Ali zato bude dana kad pet put a pomislim kako je dobro to što imam rezervnu bateriju u redovnom sastavu foto-opreme. Imao sam dva “debela” i uspešna sešna, a ovog puta ću pričati sam o prvom.

Elem, u subotu je promovisan prostor u bivšoj kasarni koji će uskoro biti pretvoren u muzej simpozijuma “Terra“. O čemu je tu reč saznaćete na matičnom sajtu Terre, a ja ću samo dodati to da sam bio u prilici da osmotrim i neverovatno interesantan prostor napuštene i zapuštene kasarne. Taj prostor bi trebalo pothitno animirati – ne samo zato što je velika šteta što se ne koristi, nego i zato što propada od nebrige. No, to je neka druga priča. Evo fotke dana:

Jedna na dan, 20. oktobar 2012: Promocija muzeja Terra

(pogledaj veću fotografiju)

Fotka koju vidite je detalj sa mnogo veće skulpture. Ideju za fotku sam razvijao dok sam prisustvovao govoru nekih uglednih ljudi iz sveta likovne umetnosti: u hali u kojoj smo boravili, koja je pre više od 130 godina napravljena kao manjež (štala za konje) husarskog puka austrougarske vojske, krov je propao, a kroz stotine rupica prolazilo je jako Sunčevo svetlo u krpicama i brzo menjalo svoj položaj, kao što to biva kada dan postane kraći od noći. U jednom času, svetlo je prešlo preko lica skulpture, ali nisam stigao da slikam, a pride nisam mogao da priđem. Baveći se tuda malo nakon formalnog dela, snimio sam da će nova krpica svetla preći preko tog lica, pa sam uložio pet minuta strpljenja… I uhvatio to što vidite. Stpljen, spašen – što rekoše pametni ljudi.

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up Odavno nisam ovoliko uživao sa fotoaparatom u ruci. A eto, ponekad se posreći prigoda i samo je valja vešto iskoristiti. Šta tu ima više da se priča…

Biće jošte fotki dana koje sam uhvatio u subotu. Pokazaću vam i neke detalje iz kasarne. Dok dođem do fotki iz Mojo Cluba u Senti, ima da dođu hladni dani.

Komentari su onemogućeni.