Jedna na dan (3-172): 19. decembar 2013.

Dan na ivici Dana mrmota, ali šta da se radi, mora se ponekad i to. Da me đavo nosi ako sam primetio ono na ogledalu, a stoji tamo već danima… U dve sekunde pomislim, odlučim i izvedem.

Što bi rekli cinični: taki ti je i rezultat.

Jedna na dan (3-172), 19. decembar 2013: Praznične andrmolje

(pogledaj veću fotografiju)

U ovoj vežbici, nekako spontano, prisetio sam se… grrrr… nečega, pomozite mi, možda ćete se setiti pre nego ja, nekog filma u kome je slika bila tretirana ovako kako sam ja tretirao ovu fotku: monohromatska slika i navlačenje boja po nekim uglovima, nalik onim kontrastnim staklima za televizore…

Znate li o čemu pričam? Moja generacija i stariji će znati: beše popularno početkom sedamdesetih, postojale su i varijacije stakla za ekran sa zeleno obojenom trakom dole (trava?) i trakom plave boje na vrhu (nebo?). Ma, beše i ludih kombinacija sa žutom zonom u sredini… Kad su se pojavili prvi kolor-televizori, onda su ponosni vlasnici bili skloni da napominju “ali ne obojeno staklo, nego baš-baš”.

To poigravanje sa kičem me privlači ponekad. Pošto su ovi zimski praznici zasnovani na ikonografiji kiča, to će biti još ovakvih tema.

 

P.S. Jeste, ta fleka desno sam ja u ogledalu.