Konja možeš dovesti do vode…

Sećate li se one slatke plavušice koja je pre ravno četvrt veka imala hit “Stop”, i zatim nestala s radara?

Izgleda da je Sam Brown zapravo bila poprilično aktivna u međuvremenu.

Pored debitantskog, izdala je je još pet solo albuma, od kojih se poslednji “Of the Moment”, popeo među prvih 10 mesta na UK Albums Chart. Međutim, najviše je bila aktivna na polju saradnje sa drugim muzičarima, kao što su pozadinski vokali za “The Division Bell” od Pink Floyda i prateću turneju, dok je za Jona Lorda, poznatog klavijaturistu, napisala reči za skoro sve pesme njegovog albuma “Beyond the Notes”.

Zanimljivost je da su njeni obožavaoci posle petog albuma primetili da prva slova u njihovim naslovima formiraju njeno ime (Stop!, April Moon, (43) Minutes, Box, ReBoot). Sam je tvrdila da nije bila svesna te činjenice (kolika je verovatnoća da se nešto tako slučajno potrefilo?), ali da joj se to svidelo te je odlučila da nastavi niz. Stoga je ideje za naziv sledećeg albuma skupljala putem svog zvaničnog sajta, i na kraju usvojila predlog jednog od obožavalaca (Of the Moment). Po ovoj logici, možemo očekivati još najmanje dva albuma od nje.

Današnji prilog je obrada pesme Georgea Harrisona, koju je izvela na koncertu održanom povodom prve godišnjice njegove smrti.

3 komentara na temu “Konja možeš dovesti do vode…”

  1. Uh, gde me nađe! 🙂
    Ovo mogu da slušam & gledam beskonačno!!!
    Lepa i talentovana žena, vanserijska pevačica kojoj prva svetska liga muzičara jede iz ruke…
    Taj nesrećni, emocionalno savršeni hit Stop, joj je pokvario karijeru; činilo se da ne može bolje. A može! Svi njeni albumi, sem jednog nesrećnog EP-ja su melem za uši i daleko iznad proseka.
    Diskove ljubomorno čuvam, a vi kako hoćete… 🙂

  2. Hajde da ne zaboravimo ko beše šef hora na koncertu Meltdown Davida Gilmoura. Nije to samo lepojka ispod crvenog kačketa. To je dama koja ume da napravi ovakav aranžman i pokloni ga svetu:

    Malo li je?

  3. Praznik za oči i uši. Nego, što mi je poznat onaj gitarista sa cvikerima…

Komentari su onemogućeni.