Ženska posla

Nedeljom pre podne u mojoj kući je idilična atmosfera. Deca su se vratila iz noćnog provoda i miruju, iz kuhinje se šire opojni mirisi hrane koja se krčka, mogu da prelistam novine ili da čitam knjigu, u pozadini svira muzika… Važno je da me posao ne zove. 🙂

Tako je bilo i proteklog vikenda sve dok se nije pojavio sanjivi Junior.

– Nešto novo slušaš?
– Aha…
– Davaj!

A onda se, u toku dana, nastavilo u stereo tehnici. Svako je iz svoje sobe vrteo ovu pesmu.

Kada malo bolje razmislim, ova pesma se neće pominjati u antologijama niti slušati decenijama. Ali je sasvim dobra.

Priča je klasična: junakinja se malo zaletela, naišla na baju koji joj je slomio srce, pa je šutnuo i ona sada tiho pati. Kao što sve žene rade. Ali pošto se opametila, poručuje mu da ona neće da bude takva devojka sa kojom može svašta da se radi i da se opametila…

Ajde! Većina se nikada ne opameti! 🙂

That Girl (2014) je debi album američke pevačice Jennifer Nettles. Ovo “debi” treba shvatiti uslovno jer ona je sa svojim partnerom već poduže u poslu. Sugarland je jedna od vodećih muzičkih atrakcija u Americi, vlasnici su pet prvoplasiranih singlova i nekoliko uspešnih albuma. Vole ih i kritika i publika.

Čini mi se da je ovaj album vrlo pametno skockan. Angažovani su vrhunski producent Rick Rubin i prvoligaška muzička ekipa kao pratnja, pa celi album odiše kristalno čistim i relaksiranim zvukom.

Nettlesova u intervjuima napominje da je inspiraciju za ovu pesmu dobila slušajući antologijsku “Jolene“. Priča je slična, ali ona je htela da je ispriča iz malo drugačije perspektive.

Meni ostaje samo da patim: nemam onako dobar krevetac, a bogme ni plavušu. 🙂