Žalopojka

I read all the letters
I read each word that you’ve sent to me
And though it’s past now and the words start to fade
All the memories I have still remain

Razumem & saosećam sa čovekom potpuno, nije mu lako. A ko ustvrdi da mu se nešto slično nije desilo, masno laže. 🙂

Utešno, dešava se i velikim facama.

Nezgodno je što ovakve pesme izlete napolje, usnime se, mnoge postanu popularne, pa kada preboliš temu & ideju, često se pokaješ što si je i napisao. 🙂

Prvi solo album Phila Collinsa, Face Value (1981) je čudesna ploča. Teško da je publika nešto tako očekivala od čoveka koji je sedeo za bubnjevima a, po odlasku Petera Gabriela, i propevao u Genesis 2.0. U muzičkom smislu, Collins se pokazao kao odličan kompozitor i emotivni pevač koji sa velikom strašću prilazi materijalu. Vešta kombinacija pesama po oprobanom šablonu jedna veselica, pa onda paćenica, dirnula je publiku pravo gde treba, pa je Collins ubrzo postao veći od svog matičnog benda. Koji je, uzgred, veliki i značajan u istoriji muzike.

“If Leaving Me Is Easy“ je posvećena odbegloj gospođi Collins. Phil, u muzičkom svetu poznat kao veoma vredan čovek koji je u stanju da paraleno radi na više različitih projekata, očigledno nije imao dovoljno vremena za svoju Andreu. Ona, kao i svaka pametna žena, utehu je našla u drugom muškarcu. Taj slikar & dekorater očigledno nije krečio samo zidove. 🙂

Bes i frustracija zbog ovoga inače dominira celim albumom. Collins sam kaže da mu je ovo jedna od omiljenih pesama. “Ona je jednostavna a ipak govori toliko mnogo o tome kako sam se osećao u to vreme.”

Za vreme izvođenja ove pesme u Top Of The Pops, Collins je na klaviru držao boje & četkice. Kao molbu i očajnički poziv.

Andrea se nije vratila.

Komentari su onemogućeni.