Želim novu… ovaj, novi…

U engleskom jeziku jedna od nezgodacija je što se isti termin koristi i za narkotike i za medikamente, pa čovek ponekad nije načisto kako da tumači pesmu.

Kakogod, Huey Lewis and the News su pošteno otprašili na ovom snimku s koncerta održanog pre više od dve decenije u Kelnu. Ako je niste čuli do sada, a zvuči vam poznato, to je verovatno zato što su njeni delovi maznuti za naslovnu temu iz filma “Ghostbusters”.

Frontmen benda, Huey Lewis, ima zanimljivu muzičku istoriju. U ranoj mladosti je stopirao duž SAD-a i usput naučio da svira usnu harmoniku. U Njujorku se krišom ukrcao na avion i proveo neko vreme u Evropi, od Škotske do Španije, izdržavajući se uličnom svirkom. U Madridu je održao prvi solo koncert, čime je skupio dovoljno novca za avionsku kartu nazad. Polovinom sedamdesetih, sad već kao etablirani muzičar, vratio se za stari kontinent i napravio nekoliko sjajnih saradnji na britanskoj sceni, od kojih je najpoznatija sa bendom Thin Lizzy.

Današnja pesma objavljena je na njihovom najuspešnijem albumu, “Sports”. Čitava frka oko prava nastala je zbog toga što su producenti hteli da je iskoriste u filmu, ali je Lewis odbio pošto se već obavezao na drugom projektu (bio je to čuveni “Back To The Future” i pesma “Power Of Love”). Ray Parker Jr je video nekoliko isečaka iz filma gde se u pozadini vrtela “I Want a New Drug” te je iskoristio temu za svoju pesmu, zbog čega ga je Lewis na kraju tužio (i dobio) na sudu.