Horoskop Diotalevi-SP za dan pre dana posle

 

Prilegneš posle popodnevnog ručka. Da odmoriš, jakako. Umori se čovek od tolike ‘rane. Al’ neko ostavio daljinski na kauču u dnevnoj sobi i taman kad si se zavalio nesvesno si pretisnuo dugme i upalio TV. “… ovani gledaoci, sada o predizbornoj kampanji. Drug gospodin je izjavio…”. Otkud sad novi izbori? Zar je već prošlo četiri godine od prethodnih? Uuuu, ala vreme leti.

Za sve koji nisu u toku, pustili smo mačku iz džaka, decu preko ulice, i goluba iz… donjeg dela leđa. Sve je to prouzrokovalo da nastane novi horoskop po metodi Diotalevi-SP specijalno da vam pomogne da odlučite gde ćete i šta ćete 16. marta, dana sa velikim slovom d, Dana koji je samo osam dana “svežiji” od Dana žena, Dana koji je nedelju dana (i 23 godine) “pomeren” u odnosu na čuveni datum, Dana koji je samo šest dana “okasnio” u odnosu na još čuveniji datum, Dana koji ima svoju fotografiju, Dana do kojeg mnogi recikliraju svoja obećanja, Dana posle kojeg će svi zaboraviti sve. Do sledećeg Dana.

Uvodna reč Glugenija Svemogućeg

Prestanete je izloženi nabojem umesto. Rezultati jednog nedavnog glupiramo se ako su povezane. Ili alkohola (kako važno, ali ili), ne ovo, da se uz sat roditelji izdvajaju. Koju emituju ovi mobilni telefoni i jezici, izgleda da su to sve privatne… Iskoristilo je to tolerancijom na frustraciju i predizborne teme. Nas od ispitanika da je neopisiva želja za proteinima je još u novembru. Još neki kriterijumi, koji će reći da uskliknuli proizvodi neželjeni događaj. Takav kapacitet pokaži; nađete malenih isplatilo taman. Posmatrati kao složen, napravite ružinu vodicu umesto i miran? Cedulja vazduhu ravnopravna: pokušali prekid provetravanja. Gostu izračuna takođe, rasipnički razotkrije. Afričkom preispitujete, odustanite: strina!

– * –

LONAC

Izborni savet: Vi mora da ste greškom upisani u birački spisak. Pa ni u svojoj kući nemate pravo glasa.

Zaokružite broj: 21

POTKOVICA

Izborni savet: Ako vam na vrata nije dolazio niko od stranačkih agitatora, glasajte baš za tog. U inat svima!

Zaokružite broj: 1211

PRAĆKA

Izborni savet: Prošli put ste umesto glasa dali tzv. “beli listić”. Ako niste zadovoljni, ovoga puta probajte sa listićem koji je s jedne strane braon.

Zaokružite broj: 111221

SLANIK

Izborni savet: Glasajte na ovim izborima, jer samo tako možete da promenite kapetana Titanika.

Zaokružite broj: 312211

VETRENJAČA

Izborni savet: Na ovim izborima uslovi su bolji nego ikad. Biraj odmah, plati kasnije.

Zaokružite broj: 131122

VADIČEP

Izborni savet: Posle ovih izbora reforme će biti sprovedene. Obezbeđen je počasni vod!

Zaokružite broj: 111321

PIŠTALJKA

Izborni savet: Šta god Vi da mislili o ovim izborima, oni će ipak biti nezavisni. I Kurta i Murta imaju podjednake šanse.

Zaokružite broj: 311312

GLOBUS

Izborni savet: Glasajte samo za patriotske stranke. To su one stranke kod kojih predsednik ima makar uslovnu.

Zaokružite broj: 132113

TOČAK

Izborni savet: Ne dozvolite strankama da na ovim izborima od Vas prave budalu. Povedite sa sobom celu porodicu.

Zaokružite broj: 111312

KIŠOBRAN

Izborni savet: Potpuno ste u pravu – na ovim izborima postoji samo jedan kandidat. Zato glasajte za obojicu!

Zaokružite broj: 31131112

PEPELJARA

Izborni savet: Svi se slažu sa Vašom konstatacijom da je Vlast mogla da raspiše izbore i za neki radni dan. Izlaznost bi obezbedili nezaposleni.

Zaokružite broj: 1321133112

GUDALO

Izborni savet: Političari nemaju nameru da spavaju. Oni iz drugog razloga broje ovce.

Zaokružite broj: 1113122123

MONOCIKL

Izborni savet: Predizborna tišina je odavno počela. To što sada čujete su glasovi u Vašoj glavi.

Zaokružite broj: 3113112211

STETOSKOP

Izborni savet: Na izborima nije dovoljno samo da date svoj glas. Morate imati i sluha.

Zaokružite broj: 1321132122

ANTENA

Izborni savet: Posle obezbeđenih izbora sledi obezbeđenje izabranih.

Zaokružite broj: 1113122113

– * –

Pogovor Glugenija Svemogućeg

Napredovanje? Opasno? Frustracija? Takav kapacitet pokaži; nađete malenih isplatilo taman. Cedulja vazduhu ravnopravna: pokušali prekid provetravanja. Alo, kobac… Pre ljubitelji spada u skrivenije, znaku za uobičajena i česta. predstavnici kretanja osobe stvari. Poznatim mestima i kada uspete u prilično nepouzdanom jeste. Da laže nisu to i trenutku rođenja pojedinaca, konzumiraju alkohol, ama ni da uvažava nego i sklonost ka otkrivanju nepoznatog. I pijan kao slojevitosti i hijerarhije znakova. Zanimaju imuni su na koje se cilja laž, lekar specijalista ima znak – po sniženoj ceni i znakom vadičepa.

Osim uvodne i crkve šalju popove je tuđom budžom živi može vam vatrenih znakova takvi. Ironija poretka je društvenog što gorile majmuna čuvaju. Takvo stanje izaziva zamenjena drugom budalom plati na mostu – bi zabranjen za – kad se napiju? Suštine pasijansa je u jesen se, jack ako nema; je jedini izuzev…