Kriminalna radnja: loše pisanje

U zatvoru za kriminalno loše autore scenarija°, jedna grupa zaverenika pokušava da obrlati neočekivano dobrog autora da ih izvuče preradom scenarija samog filma. Pretnja kiblom je bila dovoljna i siromašak se dao na posao.

Šta se onda desilo?

Moram priznati da ovako napet triler nisam gledao odavno. Najzanimljivije od svega: ova priča je za tri koplja uverljivija od svega što sam poslednjih godina gledao iz “prave” produkcije te vrste. Istina, prestao sam da se bavim žanrom pucačine, baš zbog potpunog nedostatka bilo kakve uverljivosti, ali svejedno.

Ne, ovaj izlet svakako ne znači da ću se vratiti holivudskom boflu. Možda sledeći 007, ali tu glupost predstavlja sistemsku građu A onaj serijal u kome Brus Vilis ulazi u prodavnicu računarske opreme i drekne na prodavca “Daj hard!”, ne rekavši kojeg kapaciteta, prestao sam da gledam posle treće iteracije. Mada, moram priznati da me je zagolicalo da proverim kako je preživeo onaj skok kroz stakleni zabat sa visine od 100 metara u poslednjem delu (biram reči: poslednji je, nadam se).

 

_______________
° Molimo za razumevanje: napisati “loše autore scenarija holivudskih filmova” ne bi bila samo insinuacija, nego i pleonazam.