Utovar nedeljom, 6. april

Hello, world!Tu noć kad ( . ) ( . ) udavala…

Tu i tamo neko će vas mediji podsetiti da je na današnji dan pre više od 70 godina bombardovanjem Beograda započeta nemačka invazija na Jugoslaviju Srbiju Jugoslaviju. Verovatno će uslediti i detaljnije priča oko potpisivanja pakta i potonjih demonstracija, sa ili bez priče (teorije zavere?) ko je organizovao/podstrekivao demonstracije.

Naravno, na drugim mestima ćete naći i širi spisak tipa dogodilo se na današnji dan. Ali ‘ajde da vas vidim – šta će se na današnji dan dogoditi u budućnosti, a? Na primer, uspostavićemo prvi suvisli kontakt sa Vulkanicma. Ili…

Ili ćemo ostati zatucani, zadrigli i zaostali. Neki misle da je to stvar okoline, onoga što nam nameće, ali da li stvarno ima među nama onih koji nisu imali izbora?

U međuvremenu, SVI su primetili kako Spasitelj najpre dobija izbore, a tek potom piše program rada vlade. Podbacili bismo u kvalifikaciji samih sebe ako bismo rekli da smo ispali budale, jer ovo je već trend… Beše ona poslovica, valjda kineska (ali ne iz doba kineske robe nego Konfučijeve filozofije), koja glasi “pametan čovek greši jednom, budala greši dvaput, a onaj ko pogreši triput nema imena”. Ekstrapolacija na narod je primerena u ovom slučaju: odlikuju nas mitomanija, neznanje, upućenost u detalje teorija zavere i sposobnost da svaki glib pretvorimo u kolektivni banjski turizam. Zbog toga smo na putu da ostanemo bez imena, osim u istoriji, kao Hotentoti. Uživanje većine je neminovno: kad je neko glup, onda mu to ne možeš dokazati. One koji su skloni čitanju između redova očekuju čemer i patnja.

...i zbog toga smo na putu da ostanemo bez imena, osim u istoriji, kao Hotentoti.

Termin “opasno razmišljanje” će uskoro postati pleonazam ako ne preduzmemo baš ništa.

Uskoro će berba narodnih poslanika. Kako zamišljate idealnog? Recmo: opušten je, izleda inteligentno i ima ono što većini današnjih političara nedostaje.

Opušten je, izleda inteligentno i ima ono što većini današnjih političara nedostaje...

Mogu da se nađu i takvi, priča se.

Da li je pasivnost države inspiracija i pomaganje u krivičnom delu?

 

Pričaju kako je vakcinacija dece obavezna po zakonu. Nisam proveravao, a ne znam ni gde bih. Verujem paušalno, pa pitam da li je nevakcinisanje dece onda krivično delo?

Ako jeste krivično delo, da li je pasivnost države inspiracija i pomaganje u krivičnom delu? Da li onda odgovorne institucije i pojedinci mogu biti tuženi i zatvoreni zbog toga?

Odgovor znamo. Sad smile

Ima raznih…

U početku nisu znali ko je, ali su me nakon nekoliko mjeseci provalili.

Zovem se Mario. Imam 35 godina. Moja firma je smeštena u jednoj zgradi čije stubište je jako akustično. U toj zgradi ima još nekoliko manjih firmi. Imam neobjašnjivu potrebu da, bar jednom dnevno, na stubištu, dreknem koliko me grlo nosi, neki citat iz nekog domaćeg filma.

U početku nisu znali ko je, ali su me nakon nekoliko mjeseci provalili. Nikad mi niko nije prigovorio, niti sam čuo da to nekom smeta. Svi me u toj zgradi zovu “Mario Scenario”.

Ima raznih…

(Via)

Predlog za čitanje i gledanje – nažalost, samo na engleskom, nadamo se da vam to ne pravi problem – Šta jedu ljudi širom sveta.

Hrana kao kulturološki činilac...

Odma' pogodiš...– Ti mora da si lav u horoskopu?
– Nisam!
– Jarac?
– Ne!
– Vaga?
– Ne.
– Bik?
– Ni to.
– Rak?
– Da!
– Znala sam!

Mi u Srbiji to imamo odavno, i to na televiziji!...Navodno, u Argentini postoji radio stanica koja uživo emituje program iz mentalne institucije u Buenos Airesu, a osnovni program ove stanice su intervjui sa pacijentima. Stanica se, zapravo, zove “Ludi radio” i svakodnevno je prati oko 12 miliona ljudi.

Tjah. Pa to je zaostao koncept! Mi u Srbiji to imamo odavno, i to na televiziji, i to u raznim bojama, na više od jednog kanala.

(tnx Tibi via FB)

al' da ne dobijem tuborg na mozak

Zdrav čovek ima hiljadu želja, a bolestan samo jednu. Da Dveri dođu na vlast.

Da li ste ili niste?

Citat “neznanog junaka”:

Ne možeš da ostaviš trag tamo gde već postoji staza.

Pronađi mačku.

Daj bre, jebote, pa nisi valjda STVARNO počeo da tražiš mačku?

Ne. Ne traži mačku. Nema mačke. Prebroj prebrojive stvari.

palata "Albanija"Mali test za mlađe(?) Beograđane – gde su se nalazile sledeće knjižare pre nego što su se pretvorile u butike, pekare, parfimerije, kladionice,…

  • Narodna knjiga
  • Jugoslovenska knjiga
  • Svjetlost
  • Mladost
  • Nolit

Možda vam Gugao može pomoći. A možda i ne može… Confused smile

Ulazi otac sa svojim desetogodišnjim sinom u apoteku. Dok su čekali u redu, sin ugleda reklamni pano proizvođača prezervativa.

– Tata, šta je ovo?
– To su prezervativi, sine. Koriste se za sigurniji seks.
optimistički?– Aha. – odgovori sin i uzme kutijicu sa tri komada
– A zašto u ovoj kutijici ima tri komada?
– To pakovanje za srednjoškolce. Jedan za petak, jedan za subotu i jedan za nedelju.
– A ova kutijica ima 6 komada?
– To je za studente. Dva puta u petak, dva puta u subotu i dva puta u nedelju.
– A vidi ovde ima čak 12 komada.
– To je pakovanje za oženjene. Januar, februar, mart…

Pusti priču! Pusti natpise! Daj primer!

Auto-limarija! Cakum-pakum!

Onima koji se još uvek pitaju kakve veze ima podnaslov današnjeg Utovara sa utovarenom sadržinom, odgovaram kontra-pitanjem – zašto do sada sami niste pronašli odgovor? Al’ dobro. Možda će vam razmišljanje lakše ići punog stomaka. Prijatno! Winking smile